Forum

Konya'da bir sınav ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Konya'da bir sınav merkezi hakkında

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Hocalarım merhaba bu gün bana başıma gelen bir olayı anlatmak istiyor ve beni bilgilendirmenizi ve yol göstermenizi rica ediyorum.Ben Konya'da yaşıyorum ve daha önceki sınavlarımı Yüce Bilgi Akademisinde girdim hiç bir sorun yaşamadım ve birazdan yazacağım gibi konya'da bulunan sınav merkezinden gelen bir talep ile karşılaşmadım belki hakılıdır belki haksız,ben haksız olduğunu düşünüyor ve iş ahlakı dışında buluyorum hemen devam ediyorum,bu gün konyadaki sınav merkezi ismini prometric deki gibi veriyorum

"BERKA
Konya 42060
Phone: 3322388899 Site Code: TR64

Nisantas Mh Hulusi Baybal Cd
Sehavet Sitesi Alti No 15 A
Selcuklu"

Bu sınav merkezi üzerinden sınav almak istediğimde "buradan sınav alınayıyacağına dair bir uyarı alıyordum" bunun üzerine bunun nedenini öğrenmek için sınav merkezini aradım bana sınav için kaydın buradan alındığını ve şirketlerine gelmemi istediler bunu üzerine bu gün gittim konuşma şöyle devam etti ;

İlk sorduğum soru şuydu "Neden prometric üzerinden sınav alamadığım"

Bana verdikleri yanıt "Sistemlerini her zaman açmadıkları bunun sebebininde eğer açarlarsa süreki bu sistemi kontrol edecek birinin olması gerektiğiymiş"

İkinci sorum ise "Sınav olmak istediğimde ne zaman sınav olacağımdı"

Verdikleri yanıt şuydu "Kendilerinden kaynaklanan bir hata olduğu ve ne zaman çözümleneceği belli olmadığı, tam zaman veremiyor"

Bunların hepsini bir ölçüde kabul edilebilir belki ama son yaşanan konuşma hocalarım sizin takdirinize bırakıyorum

Bende 50 ytl hizmet bedeli istediler,bunu neyim karşılığında istediklerini sorduğumda beni sınav yapmaları karşılığında alacaklarıın söylediler,ben bu güne kadar bir çok sınava girdim hiç bir böyle taleple karşılaşmadım ve hemen sordum bu yaptığınız yani sınav ücreti dışında alınan 50ytl yasalmı ? bana yasal olduğunu söyledi.Bunun üzerine ben,bana fatura vermeniz gerekiyor dedim hani sözüm ona hizmet veriyor ya bana bir şekilde verebileceklerini söylediler,ben ise bunun yasal olmadığını düşündüğümü ve kendileri hakkında Microsoft ve Prometric ile iletişime geçeceğimi söyledim bunun üzerine onlarda artık bana burada benim sınava giremiyeceğimi söylediler.Eve geldikten sonra prometric üzeriden kontrol ettim ve  sistemlerini aktif hala getirdileri gördüm niyeyse !  

Öncelikle öğrenmek istediğim 50ytl hizmet bedeli diye bir şey varmı eğer yoksa bu işin peşini bırakmak istemiyor ve bu işte haksız kazanç varsa ve bunu yapanlar hakkında gerekli başvuruları yapmak istiyorum,lütfen beni bilgilendirir ve yol gösterirseniz sevinirim.

 

 

 
Gönderildi : 06/03/2009 22:06

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Olağan durum gerçekten çok hassas bir durum bildiğim üzere talep edilen hizmet bedeli diye bir şey söz konusu değil

Online sınav alımlarındada o konuda herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum bir çok arkadaş online satın alıp sınava giriyor yalnız eğitim kurumunun acizliğine uğramanız muhtemel olabiliyor.Bundan dolayı daha kurumsal yapılar üzerinden sınavlarınızı veriniz bildiğiniz üzere herkez işini %100 güzellikle yapmıyor.

Muhtemel firmanın yapılandırmasını çok iyi bilmediğim için hakkında farklı bir şey söylemek doğru olmayacak ama sizin söylevlerinize göre haklılık payınız yüksektir.

Sınava önceden girmiş olduğunuz yerlerde devam edip ..

Bu konu hakkında prometric' tarafına  ciddi anlamda bir mail geçiniz tabiiki etkin sınav Microsoft ürünleri üzerinde yapıldığı için microsoft'tan da bu konuda fikir edinebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/03/2009 01:25

(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Hocam bende aynı düşüncedeyim bu işin peşini bırakmıyacağım çünkü bu parayı normal bir prosedür olarak kabullenip haksız kazanç olan 50 ytl vermiş veya verecek kişiler olabilir,en kısa zamanda gerekli sorumlu yerlerle iletişime geçeceğim.

 
Gönderildi : 07/03/2009 01:48

(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Aynı zamanda bu şirket Microsoft ve Cisco partner'ı bu yüzden bu iki şirket ilede iletişime geçeceğim

 
Gönderildi : 07/03/2009 02:01

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Sonuçta şunuda unutma bir şekilde orda çalışan kişilerde var bunu doğal vasıflarını kullanarak çözmeye çalış eğer ki; sorun farklılaşır ise gerekli mevkilere iletirsin hadi bakalım kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/03/2009 16:45

(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Sağol hocam bilgilendirdiğin için,sonuçları buraya yazacağım.

 
Gönderildi : 07/03/2009 17:31

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


"Sistemlerini her zaman açmadıkları bunun sebebininde eğer açarlarsa süreki bu sistemi kontrol edecek birinin olması gerektiğiymiş" size verdikleri bu cevap saçma ötesi bişi... siz sınav kaydınızı herhangi bir zamanda herhangi bir yerden internet erişiminiz olduğu sürece www.prometric.com adresinden yapabilirsiniz. konyadaki test server ile alakalı birşey değil. ister açık olur ister kapalı siz sınav kaydınızı yapabilirsiniz.


eğer bir sorun varsa ortada ; ve bu sorun test merkezi tarafından kaynaklanıyorsa prometric ile yazışılır ve sınavınız başka bir tarihe ertelenir. aynısı prometric için de geçerlidir. prometricten kaynaklanan bir sorun ise yine sınavınız ertelenir.


her test merkezinde bir sınav yöneticisi olmak zorundadır ve bu kişi Microsoft sınavlarından hiçbirine girmemiş olmak zorundadır. o kişinin görevi prometric sunucusunu takip etmektir. daha doğrusu prometric.com'dan kaydedilmiş olan sınavları takip etmektir. eğer sınav varsa hazırlığını yapmak zorundadır. sınav makinasının hazırlanması kalem ve tahta verilmesi, kameranın hazırlanması vs...


eğer sizden sınav parasından başka bir para istendiyse bunu www.prometric.com adresinden ilgili yerlere şikayet edebilirsiniz. türkçe konuşabileceğiniz telefonlar bile mevcut. ücretsiz arayıp şikayet edebilirsiniz. sınav ücreti dışında herhangi bir gerekçe ile ek bir ücret talep edilemez.bu durumda sınav merkezi yetkileri ellerinden alınır muhtemelen. bunun birçok örneği vardır.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/03/2009 20:01

(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Mumin hocam çok teşekkür ederim,verdiğiniz bilgiler doğrulturusunda yarın ilgili yerlerle iletişime geçeceğim,sonuna kadar takipçisi olacağım bunu sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum çünkü buranın bu şekilde başka kişilerden haksız kazanç elde etmesi kuvvetle mühtemel gelişmeleri buraya yazacağım

 
Gönderildi : 09/03/2009 01:30

(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
 

bu konu ile alakalı bende bir şeyler söyleyeyim. kendim de orada iki sınava girdim. ilkinde bir arkadaş yardımcı oldu para istediler ama arkadaş alma dedi almadılar. sonra yalnız gittiğimde verdim. niye istiyorlar çünki bildiğim kadarı ile konyada tek sınav merkezi. inanıyorum ki bu yasal değil ve tanıdığa beleş, tanıdığı olmayana haraç misali.

 
Gönderildi : 24/03/2009 12:56

(@IsmailBal)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhaba;

Test merkezinde çalışan birisi olarak yazdıklarınızı okuyunca inanın bu işin kimler tarafından yapıla(ma)dığını görüyoruz. Kesin olarak belirtilen kurallar gereği Test merkezleri katılımcılardan ekstra para talep edemezler.

Diğer arkadaşlarında belirtmiş olduğu üzere test merkezlerinde her şekilde bir adet TCA (Test yöneticisi) olmak zorundadır. Sınav sistemlerini istedikleri günlere ve saatlere göre aktif ya da pasif edebilirler. Buna kimse bir şey söyleyemez. Ancak her ne şekilde olursa olsun www.prometric.com adresinden kaydetmiş olduğunuz sınava sizi kabul etmiyoruz gibi bir şey kesinlikle söyleyemezler. Böyle bir durum sınav merkezinin kapatılmasıyla sonuçlanacaktır.

Bu kişileri arayarak ve\veya görüşerek bu durumun böyle olması gerektiğini test merkeziyle ilgili şikayet etmek istemediğinizi bildirin. Bence kısa sürede sonuca ulaşılacaktır.

 
Gönderildi : 24/03/2009 14:49

(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
 

normal de bir sınav merkezinden randevu alacağınızda girersiniz prometric den tarihlere bakar boş tarihi seçer işi bitirirsiniz ama bu berka sınav merkezinde böyle bir şey yok ki şu an baktım prometric sitesine de resim ekleyecektim giremedim inşallah yakın zamanda eklerim görürsünüz. Giriyorsunuz berka ya çıkan hiç bir şey yok kapalı. ee olacak o kadar adamlar açmıyorlar randevu sistemini ki gidesin tıpış tıpış merkeze senin adına alsınlar randevu yu ve tabii ki haracı olay bu. rekabet bu işte konya için en yakın sınav merkezleri adana ile ankarada kalkıp oralar gitsen yol parası aldıkları para kadar birde eziyet diye düşünüp millet mecbur diyip alıyorlar işte.

 
Gönderildi : 25/03/2009 00:30

Paylaş: