Forum

Sanallaştırma Uzman...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sanallaştırma Uzmanı Olmak İçin İzlenmesi/Alınması Gereken Yollar/Sertifikalar Nelerdir?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
986 Görüntüleme
(@UmutGUZEL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhabalar,

 

Bir konuda bilgi ve desteklerinizi rica ederim. IT sektörü içerisinde "Sanallaştırma Uzmanı/Mühendisi" vb. olmak için sizce hangi yollar izlenmeli. IT sektöründe yeni işe başlamış ve sanallaştırma konusuna ağırlık verecek/vermek isteyen kişilere ne tavsiyelerde bulunursunuz? İlk olarak öğrenilmesi, kesinlikle bilmesi, alması gereken sertifikasyonlar vb. 

 

Örneğin ilk olarak şunu öğrenmelisiniz, daha sonra şu sertifikayı alıp şunu öğrenmeye geçmelisiniz gibi.

 

Destekleriniz için teşekkür ederim. 

 

İyi Forumlar.

 
Gönderildi : 03/07/2017 00:58

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

izlenmesi gerekli olan yol için sertifikadan bahsetmeyeceğim. Sanallaştırma konusu IT-Pro olarak adlandırdığımız uzmanların sınıfına girmekte. Her ne kadar windows Server 2016 ile birlikte Container gibi özelliklerin dahil olması ile biraz da Devoloper lara etki etse bile ağırlıklı olarak IT-Pro sınıfında.

İlk önerim, IT-Pro uzmanlıklarını bir pramit olarak düşünmeniz ve temelini öğrenmek üzere yol izlemenizdir. Pramit'in altında neler var, microosft Hyper-V için konuşacak olursam eğer Hyper-V server 2in ön gereksinimleri olan etki alanı mimarisi, windows server mimarisi, core çözümleri temel olarak bilmeniz, pramitte yukarıya doğru yol almanıza yardımcı olacaktır.

 

 
Gönderildi : 03/07/2017 13:06

Paylaş: