Forum

IT Security, Alınma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IT Security, Alınması Gereken Sertifikalar Hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,481 Görüntüleme
(@R.CanPahali)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(Informatio Technology, %100 ingilizce) bölümünden yeni mezun oldum. Birçok programlama dilini iyi biliyorum(C, C#, JAVA, PHP, PL/SQL, SQL, Javascript...), iyi derecede İngilizce konuşabiliyorum. Lisanstan mezun olmama rağmen braş/alan seçemedim ne yazık ki, fakat son zamanlar da Bilgi/Bilişim Güvenliği ile ilgili çalışmalar/araştırma yapmaktan büyük zevk alıyorum. Meslek hayatımda da bu yönde ilerlemek istiyorum.

Önümde yüksek lisans(tezsiz) fırsatı var, fakat bu sürede bir hayli boş vaktim olacak gibi gözüküyor(bu süreyi değerlendirmek adına sertifika/eğitimler almak istiyorum). Takip ettiğim kadarıyla forumda gerçekten tecrübeli abilerim bulunmakta. Sizlerden ricam bu yolda fikirlerinizi benimle paylaşmanız. Soruma gelecek olursam, IT ve güvenlik üzerine çalışmak isteyen bir kişini alması gereken başlıca sertifikalar/eğitimler hangileridir ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 13/06/2017 13:48

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4272
Co-Helper
 

http://www.cozumpark.com/blogs/microsoft_genel/archive/2012/06/24/microsoft-sertifikalari-ve-sertifikasyon-programlari-hakkinda-bilgi.aspx
https://www.bgasecurity.com/egitim/cissp-sertifikasi-hazirlik-egitimi-2/
https://www.bgasecurity.com/egitim/sertifikali-ag-guvenligi-uzmani-egitimi/

cert. programı çok kişi ne istiyor ne yapabilecek o daha önemli.
Teorik fizikçi olmak gibi ileri uygulama geliştirmenliği yapmayacaksanız saha tecrübesi olmadan istediğiniz kadar lisansın yükseğini kasın birşeye yaramaz...
Gelecek planınızı, ne istediğinizi ve cert. ihtiyaçlarınızı sahada çalışırken belirleyin.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 13/06/2017 14:25

(@R.CanPahali)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Yanıtınız için teşekkür ederim İbrahim bey. Attığınız linkleri inceledim, CISSP sertifikasının içeriği gerçekten isteklerimle bağdaşıyor. Saha tecrübesi edinebilmem için ilk bir şirkette pozisyon edinmem gerekir. Bu pozisyonu edinebilmem için bana destek olacak sertifikaları belirleme arayışındayım.

 
Gönderildi : 13/06/2017 15:00

(@AydinOnmez)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

sevgili arkadaşım,

 

sertifikaya çok takılma internette dolu döküman var kendin araştırıp öğrenirsin.İngilizcen de olduğu için çok zorlanacağını sanmıyorum dediğin gibi bir yerlerde işe başlamak pratik yapmak çok mantıklı. 

 
Gönderildi : 26/01/2018 00:49

Paylaş: