Forum
Modemim'de Port Açamıyorum, Gerekli Sql Port Açık Güvenlik Duvarından İzin Verildi, Ağ İçinde Portta Erişim Sağlayabiliyorum,Ancak Dışardan Erişemiyorum, Modem'de Port Bilgilerini Girip Etkinleştirme Yaptım Ancak Ancak Port Açılmıyor.
Modemden Önce Accespoint'e Gidiyor, Ordan Accespoint Arkasıdan Bilgisayara Gidiyor.
Turktelekom'dan SABİT İP Aldım.
Merhaba ,
Modemden Önce Accespoint'e Gidiyor, Ordan Accespoint Arkasıdan Bilgisayara Gidiyor. bunun çok etkileyeceğini düşünmüyorum modemin markası neydi bide modem de firewall aktif mi , yaptığın yönlendirme ayarının resmini çekip yollarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
Kurgunuz da eksik vardır AP'niz NAT geçişi yapmıyor olabilir her cihaz farklı, mod'unu ona göre kontrol edin. Testinizi modem arkasından AP öncesinden yaparak emin olabilirsiniz.
Bazı AP'ler router modunda olabiliyor yada üzerinde Fw olabilir doc'larından kontrol edin.
Diğer konu forum da CGNAT ile aratın çok konuşuldu epeydir sabit ip alınması da yeterli değil operatörünüzden bunu sorgulatın ve IPv6 sabit ip istemeyi deneyebilirsiniz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Sorun belki sql config'dedir.
SQL config'den ilgili dış ip bacağınada erişim yetkisi vermeniz gerekli.
hedef ve kaynak ip aynı olmaz. hangi public ip üzerinden erişecekseniz onun ip sinide yazmanız gerekir. ayrıca o sql portunu dışarıya açtığınız gibi mutlaka sorun yaşarsınız güvenliği elinizde düşürüyorsunuz