Forum

Endpoint Antivir...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Endpoint Antivirüs Önerileri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
554 Görüntüleme
(@ONUR-TORUN)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet arkadaşlar 4, 5 sene önce bu sorular sorulmuş ve ozamana göre verilmiş öneriler mevcut.Ama şuan için yıllar içerisinde değişen antivirüs yapıları kütüphaneleri ve saldırı yöntemlerinde değişiklikler yaşanmıştır.Bu konuda hala güncel cevap arayan bir çok bilgiişlemci arkadaşımızın olduğuna eminim.

Umarım yeterince katılım olur ve sağlıklı bilgilere erişim sağlama imkanımız olur.Şimdi öneride bulunacak olan arkadaşların aşağıdaki örnekler dahilinde ek olarak açıklama yaparlarsa daha iyi olacaktır.

 

 

Örnek : Avira endpoint    Sistem kaynakları kullanımı düşük ( E6800 işlemci ve  4 gb lık ram sahip ortalama yapıda)

                                   Virüs kütüphanesi iyi aylardır herhangi sistem açısında sorun oluşturan bir sızıntı olmadı ama 1 CryptoLocker sızıntısı sonucu antivirüs açık olmasına rağmen algılamadı tüm sistem arka planda şifrelendi yedek olmasa çok ciddi bir kayıp söz konusu olacaktı.Kısaca büyük ve önemli virüslerde ne kadar başarılı bunu söylemek zor.Destek olarak ilgili olduklarını söylebilirim.

 

                                   Modülleri üzerinde oluşan sorunlar mesela avira'nın şuanda web koruma modülü web sayfalarının kontrol ve denetimi yaparken sistemi aşırı yorarak web sayfalarının açılma süresini fazlasıyla uzatmakta hala bir çözüm bulamadılar. Mecbur o modülü front üzerinden terminallerimde kapatmak zorunda kalıyorum.

 

Böylelikle herkezin bu antivirüs kötü yada bundan memnunum veya bundan memnun değilim derken hangi sebeplerin kronik ve sıkıntıya sebebiyet verdiğini bulup tercihlerimizi ona göre yapabiliriz.

 
Gönderildi : 22/07/2016 15:32

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba,

Sophos Endpoint Protection Advanced ürününü kullanıyorum. 

i3 CPU, 4GB ram olan clientlarda kaynak kullanımı güzel.

Client üzerinde kurum datalarını dışarı çıkarmaya çalışan kullanıcılar engellenmekte, kategori bazlı web sitesi engellemesi bulunmakta, PureMessage for Exchange ise bir çok CryptoLocker saldırısı algılayarak sistemi korumamıza yardımcı oldu.

 
Gönderildi : 22/07/2016 19:24

Paylaş: