Forum

Server Üzerind...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Üzerinden Belirli Dosyalar Siliniyor

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
402 Görüntüleme
(@erginarslantas)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba Değerli Dostlar Şirketimizde 2 adet Sunucu Var İkiside File server Birinde 2008std Öbürü 2003std Sorunum Bu iki Sunucuda 2 Ayrı Ticari Yazılım Var Ara ara Bu yazılımların altındaki datalar siliniyor ilk baslarda biri siliyordur diye dusundum ama internetini ve terminalleri bile kapattım sorun hala devam ediyor sunucular + client lara kadar virus taraması yaptım ama birsey elde edemedim buldugu temp ve tempory altında trojan ve programların sadece dataları siliniyor altında 3 5 dosya kalıyor program klasorleri duruyor. Sql datalarına ve kullanıcı datalarına birşey olmuyor daha önce böyle sorunla karsılasan varmı Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.

 
Gönderildi : 24/10/2013 15:15

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Bunu loglardan yana monitroring ile anlayabilirsiniz. Şöyle yapın. File serverda Shadow copy özelliğini aktif edin her yarım saat ya da 1 saat kendinize göre ayarlayın bakalım. Böylece hem dosyaların shadow copylerini almış olursunuz, sorun halinde shadowdan restore edersiniz. Bununla alakalı zamnında bir makale yazmıştım http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/11/14/volume-shadow-copy.aspx bundan faydalanabilirsiniz.

İkinci olarak audit logları açın oradan takip yapın. http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/29/domain-ortm-n-n-event-viewer-le-takip-edilmesi.aspx

Üçüncüsü oalrak ise file server audit programları iel gözlemleyebilirsiniz. Şuan linkini buamadım ama portalımızda bununla alakalı 2 makale yazılmıştı.

 İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 24/10/2013 15:51

Paylaş: