Forum

Bridge Mode ve Rout...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bridge Mode ve Router Mode

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
6,252 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar; çalıştığım şirkete donanımsal firewall kurmayı düşünüyorum (muhtemelen Cyberoam), sitenizdeki makaleyi incelediğimde bridge mode ve router mode kavramlarıyla karşılaştım ancak pek anlamadım (daha önce ISA kullandığım için bunlar biraz yabancı geldi), firewall'un yerleşimi açısından bir farklılık mı acaba (incelediğim diğer makalelerde de bridge mode'da crossover kablo kullanılıyor ancak router mode'da yok) ; bir de donanımsal firewall router özelliği gosterirmi (ISA'da öyleydi), bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 22/02/2013 19:18

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

bridge mode köprü modudur. ADSL modem köprü moduna alınır ve gelen trafik direkt olarak firewall cihazına aktarılır. Böylece modem çok iş görmemiş olur. Basitçe görevi budur.

router mode ile bridge mode arasındaki özet tabloya http://www.moonblinkwifi.com/routervsbridge.cfm adresinden erişebilirsin. (ingilizce)

 
Gönderildi : 22/02/2013 22:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Cyberoam ile başarılar. 🙂

 
Gönderildi : 25/02/2013 01:23

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Anlaşılmıştır. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 26/02/2013 13:27

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Üstadım,

 

Cihazların çalışma şekilleri pek önemli değil ama bridge modda Cyberoam a ne yararı olur derseniz. Öncelikli olarak hizmet cihazlarının hattı kontrol edebilmesi lazım Bridge modda kullanırsanız Cyberoam hattı kontrol edebilir İkinci olarak inbound NAT kısaca SAT yaparken gerek firewall kuralları gerekse NAT yapısı Cyberoam tarafından daha iyi yönetilir. Dışarı çıkaken iki kez gereksiz yere natlanmaktan kurtulur modemin düşük performansından doğacak sorunlardan kurtulursunuz. Ayrıca modem bridge çalışmaz ise üzerinde çalışan servisler size sorun çıkartabilir.

 

İşin özünde bir hizmet cihazınız var ise önünde çalışan bağlantı cihazı bridge çalışabilmelidir. Burada modem seçerken dikkat edin Cyberoam yüksek performasına ayak bağı olacak bir modem yaptığınız yatırımdan memnun kalmamanıza neden olacaktır.

 
Gönderildi : 26/02/2013 19:21

Paylaş: