Forum

Asprox Virüs&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Asprox Virüsü Yayılıyor

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
















Bilgisayara bulaşarak sessiz sedasız tüm içeriği ele geçiren Asprox virüsü resmi web sitelerini hedef aldı.

































Doğu Avrupa kaynaklı olduğundan şüphelenilen Asprox isimli virüs, bilgisayara kayıtlı verilerden çok daha fazlası için bir tehdit oluşturuyor.

Hackerlar tarafından herhangi bir internet sitesine yerleştirilebilen virüs, böyle sitelerde gezinmekle bulaşıyor. Asprox şimdiye kadar aralarında belediye meclisi gibi devlet siteleri ve yemek tarifi veren kişisel siteler de olan binlerce
İngiliz sitesine, Sony Playstation'la San Fransisco şehirlerinin resmi web siteleri de dahil olmak üzere bir o kadar da Amerika kaynaklı siteye bulaşmış durumda.

Bulaşır bulaşmaz sistemi çökerten ve böylece en azından varlıklarından haberdar olunabilen eski nesil virüslerin yanında, Asprox çok daha tehlikeli.

Bilgisayara yerleştiğinde sessiz sedasız oturan virüs, hacker'ın bu bilgisayardaki bilimum kişisel bilgi ve şifreyi araklamasını, şirket ve devlet sitelerine saldırmasını, hatta virüsü başka bilgisayarlara bulaştırmasını sağlıyor.

Virüsün bilgisayarına bulaştığı İngiliz kullanıcılardan pek çoğunun banka ve kredi kartı hesaplarından bu suretle para çalınmış.

Anti-virüs programları son güncellemeleri almamış olan bütün bilgisayarlara bulaşabilen Asprox, zaten anti-virüs programlarının yarısı tarafından da bulunamıyor.

Ancak tespit edildiğinde program tarafından "SQL malware" (kötü niyetli SQL yazılımı) olarak tanımlanıyor.

 
Gönderildi : 27/07/2008 13:40

(@mustafakasikci)
Gönderiler: 811
Noble Member
 

Bilgilendirme için teşekkürler.

 

Antivirüssüz bilgisayar kalmasın arkadaşlar
Bu arada antivirüs update  olmadan bir işe yaramaz  bu konuya dikkat ederseniz güvende sayılırsınız..

 
Gönderildi : 27/07/2008 14:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Google'da site aramalarında artık daha çok dikkat etmek gerekecek..''.Asprox virüsü'' kapıldığında geri dönüşümü olmayan yeni bir tür olduğu anlaşılıyor.

Paylaşım için Teşekkürler.

 
Gönderildi : 27/07/2008 18:54

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bu arada arkadaşlar ben en başarılı virüs programı olarak kaspersky ın programlarını buluyorum nedense software olarak ama donanımsal olarak başka tercihlerim var ama onlarda pahalı kaspersky fiyatları geriye çekti artık eskisi gibi pahalı degil sunucuolarakda tek kullanıcı olarakta adamlar işi biliyorlar gerçektende helal olsun symantec e kalsa işimiz sakat nede olsa kaspersky rus firması 🙂

 
Gönderildi : 27/07/2008 19:15

Paylaş: