Forum

websense kurulum pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

websense kurulum problemi

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
397 Görüntüleme
(@AhmetSoyletir)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Firmamız için standalone Windows Server 2008 üzerine Websense Web Security gateway 7.5 kurulumu yapmak istiyorum. Fakat iki ayrı problem yaşamaktayım. Kurulumu ilk başta Log Server ile beraber kurmak istedim.ama ikinci problemden dolayı ilk önce Log Server olmadan kurmaya çalışıyorum.

Birincisi Apache kurulumu. Kurulum için JDK6 ve Apache 2.2 yüklemesi yaptım. Gerekli JAVA_HOME environment ayarını da yaptım.  kurulum sonunda Policy Server hatası verdi.

PolicyServer -i

Policyserver -r

komutları ile kurulumu yaptım ve çalıştırdım. Fakat ana sayfayı görüntüleyemiyorum. Apache üzerinde httpd.conf dosyası üzerinde DocumentRoot ve Directory satırlarını "C:\Program Files\Websense\webroot" olarak değiştirdim fakat ana sayfaya ulaşamıyorum. Apache ile ilgili konfigürasyonu doğru yapıyormuyum? Doğrusu nedir?

 

İkinci olarak Log Server ile kurmaya çalıştığım ilk denemede "Policy Server kurulamadı" ve "Log Server kurulamadı, manuel olarak database oluşturun" hatası verdi. Kurulum sırasında SQL server 2005 Management studio üzerinden veritabanının oluştuğunu görebildim ama kurulum sonunda bu veritabanını otomatik sildi. createdbu ile veritbanı oluşturmaya çalıştım ama komutu doğru çalıştırmama rağmen veritabanını oluşturamadı.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Not: Bu arada kurulum için dosyayı Subscription key'in belirtildiği yerden indirdim.  CD'miz henüz elimize ulaşmadı.

 
Gönderildi : 16/08/2010 12:54

(@AhmetSoyletir)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ek olarak Websense dökümanlarında şu satırlarla karşılaştım :

If Websense User Service is installed on Windows Server 2008, protocol block
messages and popup usage alerts cannot be displayed at client machines.
 

If you run Websense User Service on Windows Server 2008, Network Agent
cannot send protocol block messages to users. The protocol requests are blocked,
but no message is displayed.

 

Bu protocol block mesajları dediği nedir? Kullanıcıalra ne tip mesajlar gönderiyor?

Daha önemlisi Websense'i Windows Server 2008'e kurulmamasını öneren var mı??

 
Gönderildi : 16/08/2010 17:09

(@AhmetSoyletir)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Policy Server ve dolayısıyla websense kondolun görüntüleme işlemlerini hallettim. Hala nedenini bilmediğim bir şekilde tüm paketi beraber kurmaya kalkınca Policy server'ı düzgün kuramadığı için diğer servisleri de düzgün kuramıyor. bu sebeple ilk başta policy server ve policy Broker'ı kurup (yine kurulumda hata aldım) sonrasında policyserver -i ile servisi manuel kurduktan sonra servisi başlattım. diğer servisleri de kurduktan sonra konsol ekrana geldi. Yani Java yada apache server'a gerek yok.

Yalnız ikinci problemim olan Log server ve database krulumu konusunda hala sıkıntım var. kurulum sonunda Log server kurulamadı hatası alıyorum. krulum sonunda da oluşturmakta olduğu veritabanını SQL server'dan kaldırıyor, ortada db kalmıyor.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 17/08/2010 00:27

Paylaş: