Forum

Fortigate 60B Yaşad...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 60B Yaşadığım Sorunlar;

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
317 Görüntüleme
(@bohemian)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Fortigate 60B hakkında yaşadığım sorunları kısaca açıklamaya çalışayım sizlere. Kullanmakta olduğum Firmware Version Fortigate-60B 3.00-b0744(MR7 Patch 6)'dır. Kullanıcılar gün içersinde internete erişemiyorlar.Bu esnada server üzerinden her yere ulaşım sağlanmaktadır.Kullanıcıların internete erişmeleri için fortigate cihazının resetlenmesi gerekiyor. Cihazı resetledikten sonra kullanıcılar internete erişebiliyoryar. Bu  sorun haftada minimum 3 kez yaşanmaktadır.RZK ile konu hakkında görüşüldü ancak kendileride sorunun nereden kaynaklandığını hakkında tam bir bilgi veremiyorlar. Diğer bir sorunum içerde çalışan messengerlar açılmamaktadır.Açılış esnasında her defasında farklı msn hata koddları vermektedir. Hata kodları araştırıp sorunları düzeltiyorum ancak yinede msn'ler açılmıyor.  Msn'lerde bir sorun vardır diye kaldırıp yeniden kurdum sorunum yinede düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.


 

 
Gönderildi : 27/01/2010 14:20

(@ErcanSahin)
Gönderiler: 28
Eminent Member
 

Merhaba,

 

Kaç tane kullanıcınız internete çıkıyor? Malum cihazın bi trafik kapasitesi var onu aşıyorsanız sorun yaşarsınız.

Bir de Firmware sürümünü 4.0 MR4 P1 e yükseltmenizi öneririm (tabi önce yedek alıp.) Hala sorun devam ederse Lisansınız bittiyse lisansınızı uzatmanızı öneririm.

 
Gönderildi : 27/01/2010 19:54

(@bohemian)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;


 


 Kullanıcı olarak 15 kullanıcı internete çıkıyor. Cıhazın trafik kapasiteside aşılmıyor. Lisans süresinin bitmesine daha var.


Yazmış olduğunuz Firmware update'ini yapayım. Bakalım ne olacak.

 
Gönderildi : 28/01/2010 20:07

Paylaş: