Forum

ESET Smart Security...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ESET Smart Security Firewall

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
520 Görüntüleme
(@CihanUYGUN)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;

Çözümpark ı uzun süredir takip etmekteydim fakat yeni üye olup aranıza katıldım.
Yaşadığım bir sorun hakkında danışmak istiyorum;
ESET Smart Security 4 Kullanmaktayım.
Güvenlik duvarında çok saçma bir sorun yaşıyorum. Güvenlik duvarım etkileşim modunda çalışıyor ve tanımlanmamış bir kural / uygulama için etkileşim penceresini gösterdiğinde ESET her uygulama ve her farklı bağlantı için her seferinde Port 53 / IP o anki ISP DNS i şeklinde bilgi vermekte, bu daha önceden bağlanmak istediğim yada uygulamanın çıkış yapmak istediği ip ve port şeklinde idi birşeyler yolunda olmasa gerek ki böyle saçmaladı ESET.

Komple yapılandırma ve ESET ile ilgili dosyalarla beraber uygulamayı kaldırıp tekrar yüklemem sorunu çözemedi. Farklı bir uygulama denemedim. Bu konudaki çözüm önerileriniz nelerdir.

Teşekkürler.

Sorun ile ilgili grafikler:

 

 
Gönderildi : 15/12/2009 03:25

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Merhaba


Telnet yaptığınızda önce verdiğiniz adresin dns i çözülerek ip haline getirilecek daha sonrada bahsi gecen ip adresine telnet yapılacak bu sebepten dolayı DNS olarak baglantıların tamamında name serverınız yani ttdns40.ttnet.net.tr den ip bilgisini alarak bağlantıyı gerçekleştirecektir.







53/TCP,UDP DNS (AlanAdı İsim Sunucusu)
Ayrıca verdiği uyarı appllication bazında erişim olduğu için erişilen yeri değil erişim yapacak applicationı kontrol ettiğinden dolayı bu ekranı her uygulamada görmeniz gayet normal.


Port 53 / TCP,UDP   : DNS ( AlanAdı İsim Sunucusu )

 
Gönderildi : 15/12/2009 13:40

(@CihanUYGUN)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Tabiki önce ip çözümleyecek ama daha önceden böyle olmadığını biliyorum, bir windows update veya türevi birşeyden sonra yada sebepsiz yere bu hale geldiğini düşünüyorum az önce notebookta denediğimde gayet sağlıklı bi şekilde port ve ip bilgisini rapor etti eset firewall. Winamp örneğinde de gördüğünüz üzere orda da dns sunucuyu rapor ediyor saçma bi şekilde.

 

 
Gönderildi : 15/12/2009 14:24

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Merhaba,


Winamp da name server kullanarak bir işlem yapıyor olabilir bunu en sağlıklı şekilde deneyebilmek için çalışan bir telnet ip adresine telnet yaparsınız eğer hala dns ve 53. portta ısrar ederse sizinde ESET de ısrar etmenize gerek yok diyebilirim.

 
Gönderildi : 15/12/2009 16:32

Paylaş: