Forum
Öncelikle herkese merhaba,
Uzun süredir geliştirdiğimiz ve satışını yaptığımız bir turizm yazılımımız var. Pek çok seyahat acentesi müşterimizde aktif olarak kullanılıyor. Hizmetimiz SaaS şeklinde ve her acente kendi personeliyle CRM tarafında yoğun bir kullanım yapıyorlar (rezervasyon, operasyon, muhasebe gibi). Aynı zamanda sürekli haberleşme ihtiyacı barındıran çağrı merkezi entegrasyonumuz da mevcut.
Bunun yanında satış portallarında kendi müşterilerine içerik sunup rezervasyon taleplerini alıyorlar.
Şu ana kadar pek çok farklı yerden dedicated hizmeti aldık. Her birinin kendine göre sorunları oldu fakat son barındığımız yer olan (kendisi direkt datacenter) firmada aylardır süren DDoS saldırıları ve çeşitli zamanlarda yaşanan anlık kesintiler var.
Yani öyle ki bazen 1 ay sorun olmuyor ama bir olmaya başladığında, ay boyunca bazen her gün defalarca takılmalar, kopmalar ve erişim sorunları yaşanıyor. Müşterilerimiz artık isyan etmeye başladı.
DC bize rahat rahat "networkümüze gelen yoğun ve bloklar arasında gezen saldırıdan ötürü..." gibi bir açıklama yapıp geçiyor ama biz kendi müşterilerimize bu kadar rahat cevap veremiyoruz. Utanıyoruz, karnımıza ağrılar giriyor.
Sürekli ping ve hat durumunu takip etmekten panik atak olacağız 🙂
Sizden ricam, eğer varsa; Türkiye içinde bağlantı ya da kesinti sorunu yaşamayan/yaşatmayan ve tavsiye edebileceğiniz, dedicated kiralaması yapabileceğim firmalar arıyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Selamlar, konuyu zaten özetlemişsin, aslında mükemmel bir yer yok, ben şahsen şu şekilde bir tavsiyede bulunabilirim, örnek ÇözümPark FixCloud üzerinde duruyor, müşterilerimde hem FixCloud hem de SiaFlex üzerinde aktif çalışıyor. Yani ben sana bunlar mükemmel, hiç kesinti yaşamazsın der miyim? Hayır, neden dersen Azure' da olan müşterimde bile sorun olabiliyor ama öneri olarak paylaşmak istedim. Bir deneyebilirsin.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
İlk aklıma gelen Firewall hizmeti alıyor musunuz oldu?
Uygulamanızın önünde bir firewall var mı? WAF açık mı? Direk sunucuda gerçek IP verip internete mi çıkıyor? gibi gibi sorular.
Hakan bey önerileriniz için teşekkür ediyorum. Evet bahsettiğiniz gibi dev firmalar bile kesinti yaşayabiliyorlar zaman zaman, yakın dönemde cloudflare bile ciddi bir kesinti yaşadı/yaşattı. Bizim yaşadığımız tabii ki kısa süre içinde tekrar eden sayısız kesinti ve erişim sorunu olduğu için hassasiyet arttı artık. En ufak takılmada bile müşteriler direk ticket açıyorlar. Belirttiğiniz firmaları inceledim bir tanesiylede yarın görüşeceğim.
Resul bey aslında firewall var sunucu önünde fakat olan şey aslında bizim sunucu yada ip'lerim kaynaklı değil yani saldırıyı direkt olarak biz almıyoruz, veri merkezine gelen genel bir saldırı olduğunu iletiyorlar genelde fakat dc networkü etkilenince doğal olarak bizde kopmalar, takılmalar ve benzer çeşitli bağlantı sorunları ortaya çıkıyor. Haliyle bu anlarda müşterilerimizin kullandığı bulut santral servisleriyle iletişim kopuyor, crm tarafına personeller erişemiyor yada satış portallarına erişemiyor ve cloudflare 522 sayfası yada aşırı uzun beklemeler şeklinde devam ediyor konu.
Küçük kenarda kalan birkaç kabinle hizmet satanları zaten geç, yaygın hosting şirketlerinin neredeyse hepsinde biraz da tr'nin ekonomik şartları nedenli yaşanıyor. Uptime süreleri düşük, down miktarları öyle yüksek ki. Fakat sorun o değil 🙂 sorun iyi hizmetleri müşterilerinizin bütçesine göre kanalize edip edemeyeceğiniz sorunudur. Tr de yaygın müşteri profili belli bunlara büyük aylık ödemeler yansıtamazsınız.:)
Piyasada benzer diyaloglarımız yaşanıyor, cümle içerikleri çoğunlukla benzer. Bizim aldığımız/sattığımız dedicated/vds hizmet gayet ekonomik, sorunsuz diyor son 3 ay da mesai saatleri dahili kaç kesinti yaşandı diyorum; 4 diyor.:)
Başka sefer şu hosting den hizmet alalım, fiyatları iyiymiş oluyor. Bu işin o hosting şirketleri profili ile olamayacağını anlatamıyorsun illa ki 1 yıl alıp yaşayıp öğrenecekler.:)
Daha iyisi yok diye birşey yok gider fixloud, turkcell dc vs ile anlaşırsın sorun orada değil, sorun; o anlaşmanın maliyetini senin müşteri profiline dağıtabilecek misin o önemli. Ve şunlar duyuluyor; o para olacağına varsın kesinti olsun napalım diyor patronlar.:)
O yüzden benim önerim; model geliştirmektir. Bu da ciddi bir maliyet sorunu tabi, müşterileri ihtiyaçlarına göre kategorize edip maliyetlendirme sunmaktır. Benim için şu kadar adet, yüzde aksatlık kritik sorun diyene T1 hosting'i, diğerlerine T3 hosting'i sunmak lazım.
Hiç kesinti yaşanmayan şeyin olmadığına alıştık zaten topluca.:)
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.