Forum

Vista ve Windows 7 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vista ve Windows 7 Kullanıcı adı ve parolaları unutmuyor

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
476 Görüntüleme
(@semihtuncer)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Vista veya windows 7 kullanırken ağ üzerinde herhangi bir şifreli paylaşım kaynağına ilk bağlanmak istediğinizde size kullanıcı adı ve parola soruyor, bu veriler girildikten sonra kaynağa erişim izni veriyor. Buraya kadar sorun yok, ancak siz erişimin olduğu pencereyi kapattıktan sonra tekrar bağlanmak istediğinizde artık bu bilgileri sormadan kaynağa erişiyor. Bu durum o kullanıcı oturumu kapatılana kadar devam ediyor, oturum kapatılıp tekrar açıldığında yeniden sorgu başlıyor. Önce kullanılan kullanıcı adı ve parolayı unutmaması bir güvenlik açığı oluşturuyor. Örneğin bir teknisyen şirket içinde sorunlu bir makinaya müdahale ettiğinde bir şekilde kendi yönetim hakları çerçevesinde bir kaynağa bağlanmış ise teknisyen ilgili bağlantıyı kopardıktan sonra oturumu kapatmazsa kullanıcı aynı alana artık sorgusuz girebiliyor. Windows XP kullanırken böyle değildi. Eriştiğiniz kaynağın penceresini kapattıktan sonra tekrar bağlanmak isterseniz size yeniden erişim bilgileri soruluyordu.

 
Gönderildi : 23/11/2009 22:25

(@aykutsinanes)
Gönderiler: 380
Reputable Member
 

Selam;


Bu Yeni Birsey Degil Xp Oldugu Zamanda Olan Bir Durum, Sifre Girildikten Sonra Oturum Kapatılana Kadar Sifreyi Cachede Tutuyor.


 

 
Gönderildi : 24/11/2009 01:09

(@UmutSimsek)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Paylaşım kaynağından kastınız dosya paylaşımları ise yanlışınız var , XP'de de durum anlattığınız gibi.

İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 24/11/2009 01:20

(@semihtuncer)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Aslında haklısınız kaynağı bir ağ sürücüsü olarak bağlayıp sonra bu bağı çözerseniz ve tekrar bağlamay kalkarsanız  XP de kullanıcı adı ve parola yeniden soruluyor, ancak ağ üzerindeki paylaşımın olduğu bilgisayara erişirseniz o pencereyi kapatsanız bile tekrar eriştiğinizde sormuyor. Peki işletim sistemi bu ara belleği nerede tutuyor veya tutma demek olası mı ?

 
Gönderildi : 24/11/2009 12:12

(@semihtuncer)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bu arada : bağlantı yapılıp ardından kapatıldığında, net use komutu ile bakılırsa daha önce yapılan bağlantının halen aktif olduğu  görülüyor. Komut satırından bu bağlantı kapatılırsa (net use <bağlantı> /delete)  sorgusuz erişim kapanıyor. Benim aradığım parametre komut satırı kullanmak yerine ilgili pencere kapatıldığında bu bağlantının kapanmasını sağlayacak bir şey.

 
Gönderildi : 24/11/2009 15:23

Paylaş: