Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VSphere client E1000E mac auto to manual Disconnected on Virtual Machine sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
247 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 683
Noble Member
Konu başlatıcı
 

VSphere ver 8.0.3.00000 üzerinde windows 10 bir client mevcut. İlgili client üzerinde bir network adaptor takılı Network Adapter Type E1000E ve bu cihaz kapalı durumdayken nic üzerinde mac addresi otomatikden manual geçişini yapıp istediğimiz mac adresini yazıp kaydediyor ve sonrasında client cihazı çalıştırmak istiyoruz. Power On dediğimize ise
Task Name: Power On virtual machine
Status : Disconnected from virtual machine. Remote connection failure Failed to establish transport connection
Details: Powering on the new Virtual Machine hatası almaktayız. Network adptoru otomatik mac olarak yeniden düzenlediğimzde ise Power On olmakta.

Bu sorunun neden ne olabilir ne yapmamı tavsiye edebilirsiniz?

 
Gönderildi : 17/05/2025 11:07

(@kazimates)
Gönderiler: 683
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Otomatik olarak verdilen MAC adresinin 00:50:56:93:c1:82 00:50:56 kısmının sonrasında değişiklik yapılınca OS power on olabilmekte. Fakat manual dediğimizde ekranda otomatik olarak gelen 00:50:56:.... kısmındaki ilk 3 blok değiştiğinde malesef OS power on olamıyor.

 

 
Gönderildi : 17/05/2025 14:44

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4795
Co-Helper
 

Olmaması normal yaptığınız işlem yanlış olduğu için, önce vm açılıp mac değişim sürecinin tamamlanması lazım. VM ise hypervisor havuzundan mac alır onun bağımsız yapılmasını ayrıca araştırmak lazım.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/05/2025 03:41

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33597
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, vsiwthc veya Distributed switch üzerinde Promiscuous Mode, MAC Address Changes ve Forged Transmits ayarlarınızı kontrol ettiniz mi? Hepsi reject olarak ayarlı olabilir mi?

Vm' in bağlı olduğu port group üzerinden edit - secuirty ve yukarıdaki ayarlarıu accecpt yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu tavsiye edilmez, test için açıp sonra mutlaka kapatın, aksi halde özellikle M-in-mid atak yemeniz olası. 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/05/2025 17:54

Paylaş: