Forum
Yeni kurulum yapilan ESXi serverda bildiginiz gibi default olarak vSwitch0 ve Management Network ile VM Network portgruplari otomatik olusuyor.
ESXi Server uzerinde 1 adet 10Gb Network SFP ve 1 adet 4lu Gb PCI E kart takili.
VM Networkunu vSwitch0 uzerinde ve 10Gb kartiyla kullanmak istiyoruz
Management Network icin yeni bir vSwitch1 olusturup onu da 1 Gb port ile.
Yani defaultda kurulu gelen ayari tersine dondurmek istiyorum.
Port gruplari vSwitchler arasinda GUI uzerinde tasimak mumkun mu, bunu en kolay nasil yapariz?
Diğerlerini kapatıp baştan kurarsan olur ancak 2.cil olduğu için SFP'ler öncül gelmez. Bildiğim kadarıyla sonradan direkt taşıma fonksiyonu yok yani vsw'lerini oluşturup manuel atamanız lazım.
Bir de modele göre değişen SFP'leri dedicated kılan vm'lerde shared kullanılabilmesi için bazı ayarlar olabiliyor SR-IOV vs onları modelinize göre chatgpt'e sorun söyler.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
esx.conf dosyasinda varolan vSwitch ayarlarini alttaki komut ile cekip,
configstorecli config current get -c esx -g network_vss -k switches
sonra vswitch.json dosyasina kopyalayip,
configstorecli config current get -c esx -g network_vss -k switches > vswitch.json
bu dosyayi gerekli degisimlerle güncelelleyip, konfig dosyasinin üzerine yazdirdim
configstorecli config current set -c esx -g network_vss -k switches --infile vswitch.json --overwrite
Diger 2 makinaya direk bunu kopyaladim, cok daha hizli oldu