Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Veeam 9.5 ile Esx 6.7 deki Sanalları Backubunu almak

memetoncul75
(@memetoncul75)
Üye

İyi çalışmalar dilerim 

Umarım konu başlığını doğru yerde açmışımdır...

 

6.7 esx yüklü bir serverım var , üzerinde 1 adet windows server 2016  , 4 adet de  windows server 2012  çalışıyor.

Veeam 9.5 ile server 2012 leri backup jop ile yedekleyebiliyorum fakat server 2016 eklediğimde boyut 0 yazıyor .

windows server 2016  firewall acık  , gerekli portları inbound ve outbound'a eklememe rağmen yine 0 sıfır byte yazıyor.

firewall kapattım değişen birşey olmadı .

Sebebi 2016 veeam 9.5 uyumsuzluğumu yoksa başka bir neden mi anlamadım 

nasıl yedekleyebilirim sizce sorun nedir.

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 23/06/2022 17:14

Tayfun DEĞER
(@tayfundeger)
Saygın Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @memetoncul75

İyi çalışmalar dilerim 

Umarım konu başlığını doğru yerde açmışımdır...

 

6.7 esx yüklü bir serverım var , üzerinde 1 adet windows server 2016  , 4 adet de  windows server 2012  çalışıyor.

Veeam 9.5 ile server 2012 leri backup jop ile yedekleyebiliyorum fakat server 2016 eklediğimde boyut 0 yazıyor .

windows server 2016  firewall acık  , gerekli portları inbound ve outbound'a eklememe rağmen yine 0 sıfır byte yazıyor.

firewall kapattım değişen birşey olmadı .

Sebebi 2016 veeam 9.5 uyumsuzluğumu yoksa başka bir neden mi anlamadım 

nasıl yedekleyebilirim sizce sorun nedir.

Merhaba,

Normal şartlarda yedeklemek istediğiniz sunucu üzerinde snapshot ve clone operasyonlarını yapabiliyor musunuz? Eğer yapabiliyorsanız konu doğrudan vmware ile ilgili olmayabilir.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/06/2022 17:16

Hakan KAPLANOGLU
(@hakankaplanoglu)
Üye

Merhaba

Veeam 9.5 belirttiğiniz işletim sistemlerini destekliyor.

https://www.veeam.com/veeam_backup_9_5_whats_new_wn.pdf

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/06/2022 10:39

memetoncul75
(@memetoncul75)
Üye

Hocam merhaba, server snapshot alabiliyorum , aldığım snapshot silebiliyorum.

Sanırım sorun windows tarafında olabilir ,windows server 2016 yeni kurdum , temiz kurulum ama yine veeam içinde o serverı eklediğimde sıfır gösteriyor.

Nedeni ne olabilir , veeam neden bunu görmüyor belli portları ekledim ama yine olmadı acaba yanlış portumu ekledim.

Hangi portları windows firewall inbound ve outbound eklemem gerekiyor yada başka neden olabiliri.. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/06/2022 11:38

memetoncul75
(@memetoncul75)
Üye

Hocam merhaba 

Deneme amaclı yeni bir server 2016 kurdum , fakat kurulum esnasında   VBS  enable ettim , kurulum bittiğinde veeam backup bunu doğru bir şekilde gördü .

Bende backup alması gereken gerçek serverda  edit ederek VBS enable ettim

Sonra veeam backuba tekrar ekleyerek denemek istedim,

fakat veeam  yine 0 byte olarak görüyor , belki bişeyler çağrışım yapar diye yazmak istedeim..

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/06/2022 12:09

Hakan KAPLANOGLU
(@hakankaplanoglu)
Üye

Merhaba,

İlk olarak esxi üzerinde sanal sunucuya takılı bir iso dosyası var ise client device olarak güncelleyip deneyin.

2- veeam için dns sunucu üzerinde A kaydı yok ise açın.

3- Sanal sunucuyu kapatabiliyorsanız unregister dedikten sonra tekrar datastore üzerinden register edin. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/06/2022 12:41

memetoncul75
(@memetoncul75)
Üye

Merhaba, sorun cözüldü,

VBS  enable ettim sonra bikaç kere windows 2016 kapatıp actım sorun düzeldi, 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/06/2022 17:10
Hakan Uzuner beğendi

Paylaş: