Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] vwmare Srm ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
565 Görüntüleme
(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Srm nedir ? (site recovery manager) Bir bilişim dergisinde okudum, vmware'de bu site recovery araç ne işe yarar ? Bu araç ile kaybolan sanal


O.s. geri mi getiriyor ? Son olarak da any bir recovery araç'ı bunu yapmaz mı zaten ?


vmware ile ilgili türkçe döküman var mı acaba , varsa paylaşırmısınız ?


Cevaplar için teşekürler....


Bununla ilgili bie makale olsa ne iştahla okunur yani 🙂

 
Gönderildi : 23/03/2009 04:09

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

srm, ESX host vs VM'ler için otomatik disaster recovery senaryoları oluşturup yönetmek için kullanılan bir teknoloji. Zaten bu işi VC ile yapabiliyorduk ancak SRM bu işi çok daha basitleştiriyor. Yani daha az yapılandırma adımı, daha geniş ve esnek senaryolar..

Ayrıntılar için: http://www.vmware.com/products/srm/

 

Vmware makale konusuna gelince; portalımız üzerinde makaleler mevcut. Bunları inceleyerek başlayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 23/03/2009 12:31

(@onurvatandas)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

SRM i ozetlemek gerekirse:

Storage'dan storage a blok bazinda yapilan replikasyonu baz alir ve bu replikasyonda yer alan VM leri felaket kurtarma merkezinde, sizin oncesinde ayarlamis oldugunuz planlara ore otomatik olarak ayaga kaldirir.

Her iki lokasyonda Virtual Center Management Server, ESX Server, Site Recover Manager ve ilgili storage ureticisinin sagladigi Storage Adapter yuklu olmasi gerekir. Storage uzerindeki LUN larda replikasyon ayarlanmali. Daha sonrasinda VIclient a entegre gelen SRM ekranindan gerekli ayarlar ve planlar olusturulmali.

Bu asamadan sonra Allah gostermesin ama bir felaket esnasinda tek bir tusa basarak tanimlanmis olan butun sanal makineler, yine istenilen konfigurasyon degisiklikleriyle otomatik olarak ayaga kalkar. 

Storage Adapter e neden ihtiyac var: Replikasyon esnasinda felaker kurtarma merkezinden bulunan storage daki LUN lar, read-only mode da olacak. Bu read-only olan LUN lari read-write mode a cekmek, daha sonra bu LUN lari ESX Server a map etmek bu adapter sayesinde otomatik olarak yapilir, aksi takdirde butun bu islemler icin storage GUI sinden veya komutlarla bu islemleri yapmak gerekir. Daha sonrasinda bu LUN larin icindeki sanal makineler Virtual Center envanerine eklenecek ki bu adimlar da sanal makine sayisina gore uzun surebilecekken SRM bu isi de otomatik olarak yapar, sanal makineyi acar ve IP degisiklikleri gibi konfigurasyon degisikliklerini de yapar ve sanal makineniz kullanima hazir. 

 
Gönderildi : 31/03/2009 00:26

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba bilgiler için teşekürler

 
Gönderildi : 13/04/2009 04:33

Paylaş: