Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware server 2.0 ve performans???

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
411 Görüntüleme
(@NecmiMARAL)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba, şirketimizde dojop un getirdiği NComputing ürünlerinden l230 ları kullanıyoruz. Bu sistemde tek bir makine üzerinde 30 kullanıcı çalışıyor ve gayet memnunuz(toplamda 3 server 90 kullanıcı) Malum sebeplerden dolayı sistemi tamamen sanallaştırmak istiyoruz. Server 2003 üzerine vmware server 2.0 onun üzerinede ortak kullanımdaki Server 2003 kurduğumuzda sistem çalışıyor ancak anlamsız bir yavaşlama söz konusu. Anlamsız çünkü sistem yöneticisinde işlemciler en fazla %50 kullanımda, 2gb ram boşta ve ethernet kartları kullanımı en fazla %20 gösteriyor. Vmware kullanılmazken 60 kullanıcıya destek verecekmiş gibi performans gösteren makine neden bu şekilde yavaşlıyor? Acaba vmware server 2.0 sistem kaynaklarını tam anlamıyla sanal makineye yönlendiremiyor mu? Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz. (vmware ESX server ve virtualiron gibi tamamen profesyonel çözümleri henüz düşünmüyoruz)

 
Gönderildi : 29/10/2008 21:33

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

Vmware server desktop sınıfında bir sanallaştırma ürünüdür ve host işletim sistemi üzerinde çalışır. Basitçe tanımlarsak; bu yapıda fiziksel kaynakları host işletim sistemi yönetir ve üzerindeki VM'lerden gelen istekleri yine host işletim sistemi işler. Eğer host işletim sistemi o an başka processler ile meşkulse, VM processleri de sekteye uğrayabilir ve performans sorunları yaşanabilir. Bu nedenle fiziksel sistemler kadar performans beklemeyin.

Enterprise sınıf sanallaştırma ürünlerinde ise durum farklıdır ve donanımlara direk olarak erişebilirler (özel protokoller ile) Yani çok daha performanslı çalışırlar.

 
Gönderildi : 31/10/2008 18:10

(@NecmiMARAL)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Problemimizi dojop server ımıza uzaktan bağlantı kurarak çözdü. Ana makinedeki basit bir bağlantı ayarıyla ilgili hatamızdan kaynaklanıyormuş. Şu an sanal işletim sisteminin performansı çok çok iyi. İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederiz.

 
Gönderildi : 31/10/2008 23:41

(@onurvatandas)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

Bu hatayi bizimle paylasirsaniz seviniriz. Baglanti haasi derken neyi kastediyorsunuz?

 
Gönderildi : 01/11/2008 12:15

(@NecmiMARAL)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba. [:$]Biz paylaşımdaki işletim sisteminden internete direkt ulaşılamaması için internet iletişim kuralları özelliklerinden "varsayılan ağ geçidi" ve "yeğlenen DNS sunucusu" bölümlerini yazmamıştık.[:$] Bu durumda vmware server içerisindeki işletim sistemi çok yavaş çalışıyor ve remote console hiç açılmıyor. (Herkes aynı şeyi soruyor "Remote console çalışmıyorsa yavaş olduğunu nereden anladınız?" İçeride makine çalışıyor dolayısıyla dojop L230 larda  içerideki makineye bağlanıp çalışıyor) Ayrıca vmware server 2.0 ı Server 2003 Enterprise + SP2 + R2 üzerine ilk başta kuramamıştık.(Belki hatırlarsınız) Çözümü ise http://support.microsoft.com/kb/925336  sayfasında bulmuştuk.

 
Gönderildi : 01/11/2008 20:24

(@hakanulug)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

vmware server 2.0 bizde kurduk ubuntu üzerine performans olarak hoşumuza gittti birde özellik olarak kullanıcı tanımlaya biliyoruz ssh dan adduser dedikten sonra müşteriye reset ve kurulum paneli verebiliyoruz ancak 2 problem çıktı işin içinde çıkamadık

1 inci problem consul e bağlanamadık webten erişebildik sadedce
2 inci sorunsa bu gerçekten çok şaşırttı bizi windows işletim sistemi sp1 ile ethernet problemi yaşamıyoruz ancak sp2 yükleyince ethernet
çalışmaz oluyor çalışıyor ama hiç bir işe yaramıyor

bunuda yaşadıktan sonra sildik sistemi 2 inci eksik büyük hayal kırıklıgı yaşattı bize, sorun giderilir ama ne zaman

 
Gönderildi : 19/08/2009 01:23

Paylaş: