Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware root lockout

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
642 Görüntüleme
(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

 

yeni bir esxi host kurarak bir vcenter'a bagladim ve eski hosttan yenisine 8 makina migrate ettim, yeni makinanın şifresini değiştirdim ve relog attım fakat tekrar login olamadım yeni şifre ile. vcenter'a baktığımda yeni hostta bir uyarı gördüm, 13 defa başarısız login girişimi olmuş ve 900 saniye locklamış root'u. Sadece root şifresi vardı, local gui'den de giremiyorum. ssh vs. kapali. bot'ların yaptığını düşünerek ip'nin anonsunu durdurdum fakat 5-6 saat gecmesine rağmen hala local den de giremiyorum, kabul etmiyor yeni/eski şifreyi. vcenter'dan tekrar eklemeye calismistim, o da sürekli login girisimi deneyince invertory den sileyim dedim fakat komple silindi, yani artik yonetemiyorum da:) kendi kendine bir süre sonra düzelir mi, yoksa içindeki hostlara zarar vermeyeceğim şekilde nasıl tekrar login olabilir duruma getirebilirim makinayı?

 

6.5b

 

PS: benzer sorunu farklı bir ortamda 1 hafta önce yaşamıştım fakat onda local gui den girebiliyordum, webden giremiyordum. hiçbir aksiyon almadım, 2-3 gün sonra kendiliğinden düzelmişti.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 12/06/2017 03:32

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Bu saçmalığa sinirlendiğim için (anladık güvenlik olayı ama neden local'den izin vermedi!) makinayı resetleyerek yeniden kurdum, cok sukur kayipsiz bitirdim bu sureci..

 

teşekkürler.

 
Gönderildi : 12/06/2017 14:35

Paylaş: