Bildirimler
Hepsini Temizle

Vm Workstation 9 sanal ağ ile fiziksel ağ bağlantı sorunu  

  RSS
GökhanErol
(@GokhanErol)
Üye

Vm Workstation 9

Sanal makine kurdum ve sanal network adaptörünün fiziksel adaptörü köprü olarak kullanıp local ağdan ip almasını sağlamaya çalışıyorum.

Network ayarlarından - bridge ve altındaki fiziksel network adaptörünü taklit et seçenekleri seçili konumda fakat sanalın network ayarlarından kablo takılı değil görünüyor.  Sorun ne olabilir?

 

(Defalarca sanal makine kurdum, local ağda çalıştırıp dene yanıl birşeyler yaptım ve hep bu ayar ile sanalı local ağa bağladım. Sorun ne anlayamadım.)

Alıntı
Gönderildi : 16/02/2016 13:28
Tayfun DEĞER
(@tayfundeger)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

[quote user="GökhanErol"]

Vm Workstation 9

Sanal makine kurdum ve sanal network adaptörünün fiziksel adaptörü köprü olarak kullanıp local ağdan ip almasını sağlamaya çalışıyorum.

Network ayarlarından - bridge ve altındaki fiziksel network adaptörünü taklit et seçenekleri seçili konumda fakat sanalın network ayarlarından kablo takılı değil görünüyor.  Sorun ne olabilir?

 

(Defalarca sanal makine kurdum, local ağda çalıştırıp dene yanıl birşeyler yaptım ve hep bu ayar ile sanalı local ağa bağladım. Sorun ne anlayamadım.)

[/quote]

Merhaba,

Sanal makinanın setting'ine girdiğinizde network kart'ınız connect durumda olmayabilir. Bu işlemi yaptıkdna sonra tekrar denermisniz?

Teşekkürler.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: tayfundeger@gmail.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2016 13:54
GökhanErol
(@GokhanErol)
Üye

[quote user="Tayfun DEĞER"]

[quote user="GökhanErol"]

Vm Workstation 9

Sanal makine kurdum ve sanal network adaptörünün fiziksel adaptörü köprü olarak kullanıp local ağdan ip almasını sağlamaya çalışıyorum.

Network ayarlarından - bridge ve altındaki fiziksel network adaptörünü taklit et seçenekleri seçili konumda fakat sanalın network ayarlarından kablo takılı değil görünüyor.  Sorun ne olabilir?

 

(Defalarca sanal makine kurdum, local ağda çalıştırıp dene yanıl birşeyler yaptım ve hep bu ayar ile sanalı local ağa bağladım. Sorun ne anlayamadım.)

[/quote]

Merhaba,

Sanal makinanın setting'ine girdiğinizde network kart'ınız connect durumda olmayabilir. Bu işlemi yaptıkdna sonra tekrar denermisniz?

Teşekkürler.

[/quote]

 

Tayfun hocam ayarlara girdiğimde aşağıdaki gibi ve alt tarafta network simgesi mavi. Üzerine gelince disconnect aktif. Yani connect olduğu için disconnect yapılabildiğini görüyorum. Acaba yanlış yerdenmi bakıyorum?

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2016 15:12
GökhanErol
(@GokhanErol)
Üye

Vm workstation v10 kurdum, network bağlantısı düzeldi.

Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2016 15:43
Paylaş: