Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ms cluster vmware

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
439 Görüntüleme
(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

esxi 5.5 ortamında ha,drs aktif calışıyor. ms cluster için bir vmdk'yı iki sanal makina tanıttık. ha ve drs tarafında bu iki ms cluster makina için bir ayar olacakmı. ortak kullanılan disk rdm değil virtual olarak tanıtıldı. ha ve drs tarafında bu iki sanal makinaya her hangi bir ayar yapılacakmı. yani ms clusterda sunucular aynı hostta durmak zorundamı farklı hostlar uzerinde olursa sorun olurmu . birde bu iki ms cluster makinalar vmotion yapılabilirmi . ms cluster yapısında kurallar nelerdir. 

 
Gönderildi : 18/09/2015 01:41

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Sunucularınız aynı host üzerinde bulunması şartınız bulunmuyor zate böyle olursa host down olunca cluster bir işinize yaramaz. Heartbeat networkü için kullanacağınız vswitch iki host üzerinde de olması gerekiyor. 

BestPractices  https://pubs.vmware.com/vsphere-55/topic/com.vmware.ICbase/PDF/vsphere-esxi-vcenter-server-55-setup-mscs.pdf  için PDF'i okumanızı öneririm.

 
Gönderildi : 18/09/2015 18:40

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Peki hocam,

aşağıdakini yanlışmı anlıyorum ben

 

Create VM-VM Affinity Rules for MSCS Virtual Machines in the vSphere Web Client For MSCS virtual machines in a cluster, you must create VM-VM affinity or anti-affinity rules. VM-VM affinity rules specify which virtual machines should be kept together on the same host (for example, a cluster of MSCS virtual machines on one physical host). VM-VM anti-affinity rules specify which virtual machines should be kept apart on different physical hosts (for example, a cluster of MSCS virtual machines across physical hosts). For a cluster of virtual machines on one physical host, use affinity rules. For a cluster of virtual machines across physical hosts, use anti-affinity rules

 
Gönderildi : 19/09/2015 13:29

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Burada kurallardan bahsetmiş. Bu senaryo tamamen size kalmış ama Microsft cluster sunucuları bana kalırsa ayrı hostlarda olmalı. Aynı host üzerinde olursa zaten host down olunca cluster'ın bir anlamı kalmaz.

Bu nedenle sunucular için bir kural yazmanı gerek bu sunucular her zaman farklı hostlarda çalışsın.  Tabiki bu örnek birden fazla vmware hostunuzun olduğu durumlarda yapıabilir.

 
Gönderildi : 21/09/2015 13:24

(@KenanDogan)
Gönderiler: 938
Noble Member
Konu başlatıcı
 

10 tane hostum var o zaman nasıl bir senaryo olmalı ?

 
Gönderildi : 22/09/2015 11:57

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Bu sunucular aynı hostta çalışmasın diye bir kural yazmalısınız. Vmware > DRS >Rule menüsü altından bu işlemi yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 22/09/2015 12:09

(@burakvardar)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Merhaba,

10 tane hostunuz var ise design zaten kabin yedekliliği yapılmış olmalı yani 5 esxi bir kabinde 5 esxi host diğer kabine monte edilmelidir.

dolayısıyla sizde, ms cluster nodelarınızı ( kaç nodunuz varsa  ) ayıracaksınız, yani kabin yedekliliği sağlayacaksınız...
Kural şöyle olmalı hiç bir zaman tüm cluster nodeları aynı 5li host grubu içinde olmayacak 😉

bundan sonrası sizde 🙂 🙂

 
Gönderildi : 03/10/2015 16:10

Paylaş: