Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Fiziksel sunucumu vmware üzerinde sanallaştırdıktan sonra yavaşlık problemi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
333 Görüntüleme
(@BulentVidinli)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler 

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.

Websitelerini yayın yaptığımız server 2008 R2 kurulu olan fiziksel bir sunucumuzu , acronis ile yedekleyip , universal restore özelliği ile vmware kurulu olan sunucumuzun içerisine restore ettim.  (her iki sunucuda aynı data centre içerisinde)  eski fiziksel sunucudaki ip adreslerini, yeni sunucumuza aktardık ve eski sunucuyu kapattık. sanallaştırdığımız sunucunun driverlarını kontrol ettiğimde herhangi bir eksiklik görünmüyor. ancak oluşturduğumuz sanal sunucudaki sitelerimizin açılış süreleri çok yavaşladı. daha yüksek kaynak ayırmamıza rağmen bu yavaşlığın sebebini bir türlü bulamıyorum.

İşlemci performanslarını kontrol ettiğimde işlemcilerden 2 tanesinin çok yoğun çalıştığını , diğerlerinde neredeyse hiç işlem olmadığını görüyorum. 

Taşıma esnasında gözden kaçırdığım yada eksik yaptığım birşey olabilirmi?  

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.  

 

  

 
Gönderildi : 17/07/2014 13:51

(@sercansadikoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

Merhaba,

Cpu ve ram kaynaklarını iyi kontrol edin.Convert ettiğiniz sunucu şu an storage üzerinde mi çalışıyor? 

 
Gönderildi : 17/07/2014 20:14

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Yaptığınız birinci hata çalışan sistemden daha fazla kaynak vermeniz. Eğerki sanal sunucuda çok fazla kaynak verilmişse onun kullanmadığı kaynağı diğer sunuculara verebilmek için arka planda processler çalıştırmak zorunda kalır ve buda hem guest hemde host üzerinde dosya kopylama vb gibi bir çok işlemde yavaşlamaya neden olur. 

 sanallaştırma mantığında amaç gereğinden fazla kaynak vermek değil gerektiğinden fazla kullanılan kaynağı almaktadır. Bu nedenle sunucuları izleyerek çok fazla kullanımı olmayan guestlerin özellikle CPU larını geri almanızda fayda var. 

 
Gönderildi : 08/08/2014 14:01

Paylaş: