Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Storage olmadan Hyper-V cluster yapılabilir mi?

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
469 Görüntüleme
(@MesutTartuk)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadşlar,

Hyper-V kurulu bir sunucum var ancak sunucu herhangi bir storage'a bağlı değil, sanal makinalar sunucunun kendi local diskleri üzerinden çalışıyor. Aynı özelliklerde bir suncu ile Hyper-V failover cluster yapabilirmiyim. Baktığım dökümanlarda stoarge üzerinden cluster yapılardan bahsedilmiş.

Stoarge olmadan failover cluster yapılabilir mi? sağlıklı çallışır mı?

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 03/02/2014 01:13

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

sunucunun kendi diskleri üzerinde kullanmanız durumunda test ortamı için yapılabilir. Bir tane sanal sunucu oluşturarak üzerinden iscsi ile bir storage oluşturabilirsiniz. Fakat bunu product ortamda yapmanız durumda diskin kullanıldığı sunucu kapalı olursa HA da gitmiş olacaktır.

 
Gönderildi : 03/02/2014 12:24

(@MesutTartuk)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yanıtınız için teşekkürler. Cluster olacak sunucular arasında yani A(aktif) ile B(pasif) sunucuları arasında disklerin sürekli replike olması gibi bir yapı kurulabilir mi? Bu şekilde A sunucusunu gittiğinde yükü B sunucusu alacak ve B sunucusundaki disklerden çalışacak gibi..

 
Gönderildi : 03/02/2014 20:46

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Sen normal bir disk olarak kullanmayacaksın. fiziksel sunucu üzerinde sanal sunucu açarak bunun üzerinde iscsi ile fizikseldeki disklerini göstereceksin. Bu yöntem çalışan ortam için hiç sağlıklı değil. Belki iscsi replikasyon yöntemi vardır ama aktif çalışan sunucuları normal diskler üzerinde bu kadar kısa sürede replike edemezsin ve veri kaybın olacaktır.

 
Gönderildi : 03/02/2014 21:03

(@MesutTartuk)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler. Anladığım kadarı ile fiziksel sunucuların ortak erişebileceği bir stoarge olmadan fiziksel yedeklilik yapamayacağım...

 
Gönderildi : 06/02/2014 01:04

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Bu islem icin incelemeniz gereken konu Hyper-V Replicadir. Ortak bir Storage a ihtiyaciniz yok.

 

Arastirmanizi oneririm. 

 
Gönderildi : 09/02/2014 02:18

(@MesutTartuk)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yanıtınız için teşekkürler Hüseyin Bey. Hyper-V replica konusunu inceledim ve belirttiğiniz gibi stoarge olmadan işimizi bu method görecek gibi. 

Ancak replica yönteminin iki dezavantajı var gibi 1. 5dk civarında bir replikasyon süresi 2. sürekli replikasyon yapıldığından dolayı disk performansında kayıplar yaşanması. replikasyon süresi SQL dışındaki sunucular için çok problem olmaz ancak disk performansı tüm sanal sunucularımızı etkiler.

Konu ile ilgili Serhat Beyin detaylı bir makalesei var bilgi almak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten erişebilirler...

http://www.serhatakinci.com/index.php/hyper-v-replica.html 

 
Gönderildi : 17/02/2014 02:06

Paylaş: