Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Storage yedeklemesi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
411 Görüntüleme
(@OzanAkgul)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Şirkette 3 adet ESXİ host ve herbirinin üzerinde de ortalama 15 tane sanal sunucu var. Yakın zamanda 2-3 tane daha ESX kurup birçok fiziksel sunucuyu sanala aktaracağız ancak VMware in HA,DRS ve Vcenter gibi nimetlerinden faydalanmak istiyoruz ve lisanlarını alacağız.

Benim takıldığım nokta; Şuanda sanal sunucular hostların üzerinde, storage alıp sanalların hepsini storage a aktarmayı düşünüyorum ancak storage ın güvenliğini nasıl sağlayacağız. Üzerindeki raid sisteminemi güveniyoruz, olurda storage ın 2 power supply ı giderse sistem down olucak ve sıkıntı olucak. Bu tür durumlarda sizler ne yaptınız yapıyorsunuz, çift storage alıp cluster mı çalışıyorsunuz gibi yada daha ucuz nasıl bu işi hallediyorsunuz?

Teşekkürler. 

 

 
Gönderildi : 03/10/2013 15:22

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Bunun için bir kaç yöntem öne çıkacaktır. Bunlardan birincisi Storage çift kullanmak, Synology tarzında depolama NAS cihazları veya bulut alana yedekleme.

Aktif aktif olacaksa çift storage şart zaten yok ama ben yedekten dönerim  veya nas üzerinden isci olarak çalıştırırım da diyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/10/2013 16:02

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba;

 Storage tarafında olsun sistem tarafında olsun, yedeklilikte aslında sınır bütçe ile ilgili. Neden? Çünkü sanal ortamı host etmek için bir NetApp storage aldınız. Tek controller ile bu sistem yedekli olmayacaktır. O zaman çift controller çalıştıran bir storage aldınız. 1.controller'a birşey oldu, sistem diğerinden çalışmaya devam eder. Bu yetmedi. İkinci storage aldınız ve aralarında syncmirror veya metrocluster kurdunuz. 1. storage komple çöktü sistem diğerinden kesintisiniz çalışmaya devam eder. Dolayısıyla bunların hepsi bütçeniz(maliyet) ile ilgilidir. Daha da ileri gittik, disaster site kurdunuz ve oraya da bir storage aldınız. 1. Storage'taki dataları oraya Snapmirror ile gönderdiniz. Bu çözümler bütçeniz ile orantılı olarak devam edebilir. 

 Saygılarımla.

 
Gönderildi : 20/10/2013 02:17

Paylaş: