Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Veeam Backup vs Symantec Backup Exec ?

23 Yazılar
18 Üyeler
0 Likes
1,408 Görüntüleme
(@yasinakilli)
Gönderiler: 384
Illustrious Member
 

Merhaba Emre bey,

Sanallaştırma mimarisi ile birlikte ortaya çıkması ve vmware in kurucu-geliştirici ekibinden olan kişiler veeam i yazdıkları için veeam, sanal ortamın yedeklenmesi ve özellikle restore edilmesinde bir çok yedekleme yazılımından çok daha başarılı ve çevik bir yazılımdır.

Veeam başlangıç olarak sanal ortamlara odaklandığı için fiziksel sunucu sistemlerinin yedeklenmesine pek sıcak bakmasada piyasada hibrid ortamların yedeklenmesinde rekabet edebilmek içn biraz mecbur kalsada fiziksel ortam yedeklenmesi için geliştirmelere geç başlamıştır.

Birçok yedekleme yazılımı kullanan biri olarak şunu net olarak belirtebilirim, eğer ortamınız %100 sanal ise Veeam en başarılısı diyebilirim.

Ortamınızda hem fiziksel hem sanal sunucu sistemlerinin yedeklenmesi gerekiyorsa o zaman diğer yazılımlar ile performans testleri yaparak tercih yapmanızda fayda olacaktır.

Keyifli çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 08/01/2018 12:32

(@zaferisik)
Gönderiler: 73
Trusted Member
 

Vm ortamında bulunan sunucularımı  yedeklemek istiyorum fakat Veeam Backup mı ? yoksa Symantec Exec mi ?  Hangini Tercih etmeliyim. Neden ?

 Teşekkürler. 

 

 

Merhaba

 

Entegratör firmada çalıştığım için yukarıda bahsi geçen tüm backup çözümleri ile çalışıyoruz diyebilirim. Bana göre en iyi ya da en kötü diye bir sıralama yapmak pek doğru gelmiyor. Sizin backup ve replication ihtiyacınız nedir ona göre ürün konumlandırması yapılması daha sağlıklı olur. Ayrıca tek başına backup yazılımınız bu süreçte tek başına belirleyici olmayabilir.

VMware 6.0 ile ile gelen Helper-Snapshot ile hemen hemen tüm vmware backup operasyonları tüm backup çözümleri için ciddi oranda kolaylaştı. Dolayısı ile ESX versiyonunuz 5.5 ise Veeam'de kullansanız ya da başka bir çözümde kullansanız (Snapshot Base) sıkıntılarınız çözülmeyebilir. 

Ayrıca backup sürecinizi uçtan uca iyi planlamanız gerekir. Örnek olarak; Veeam kullanmayı düşünüyorsanız Veeam Proxy with Backup Direct SAN Access (VMFS Supported) topolojinizde olması backup tarafında ciddi olarak performans arttırabilir.

Bazen çok küçük rütuşlar bile performansa %20-30 etki edebilmekte (sayısız eksik veya yanlış konfig yapıldığını bu alanda gördüm).

 

 

 
Gönderildi : 08/01/2018 12:40

(@mulazimturk)
Gönderiler: 4
New Member
 

Veaam Güzel Bir ürün kullanıyoruz mutluyuz yönetimi de basit.

 

Gökhan bey weeam backup alacağım şirkete 9.5 versiyon, bunun kullanım videosu yada resimli alnatım varmı acaba Teşekkürler,

 
Gönderildi : 15/01/2018 20:18

(@AydinOnmez)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

internette bir çok veeam dökümanı ve videosu var google sağolsun. 

 
Gönderildi : 25/01/2018 03:20

Sayfa 2 / 2
Paylaş: