Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware ile Sanal Sunucu ve Clientler Arası Ağ Oluşturmak

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,156 Görüntüleme
(@ErayGercek)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, VMware Workstation 9 ile sanal sunucu ve yanında clientler oluşturmak istiyorum. Sistem bir iş için kullanılmayacak zaten konu hakkında çok bilgim de yok. Yeni başlıyorum ve gerek sitenizdeki bilgiler gerekse deneme-yanılma yöntemi ile evdeki bilgisayarımda bu sunucu ve clientler arasında denemeler yapmak istiyorum. Active Directory kurulumu, dhcp ile ip dağıtımı vb. işler ilk öncelikle atmak istediğim adımlar. Bunların altından kalkabilirsem belki sonra Exchange vb. olaylar.

 VMware ile bir sanal pc açıp buna windows server 2008 kurdum, başka bir sanal bilgisayara da windows 7 client kurdum. Sunucuda AD VE DHCP kurulumlarını yaptım. Şuan windows 7 kurulu sanal client belirlediğim IP aralığında IP alıyor bu konudan yana bir sıkıntı yok. Fakat bu clienti, oluşturduğum domaine dahil edemiyorum. Zaten ağ komşularına baktığımda da iki bilgisayar birbirini göremiyorlar ki bu durumda nasıl IP dağıtımı yapılıyor anlayabilmiş değilim.

 VMware'da bu iki bilgisayara nasıl bir ağ yapılandırması yapmalıyım? Ya da hiç uğraşmayıp fiziksel bilgisayarıma windows server 2008 kurup onda sanal clientler oluştursam bu sorunu da aşmış olur muyum?

 
Gönderildi : 20/08/2013 23:22

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, Bu is icin fiziksel bilgisayariniza server 2008 kurmaniza gerek yok. Vmware network ayarlari icin forumda bir cok kez konu acildi. Ornek olarak asagidaki linki kullanabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/140985.aspx

yada  http://www.vmware.com/support/ws45/doc/network_configure_ws.html  burdan da yararlanabilirsiniz.  

Sizin yapinizda kullanicilar belirlediginiz IP araligindan IP alabiliyorlarsa muhtemelen DHCP sunucunuzdaki DNS yapilandirilmasinin yalnis olmasindan dolayi domaine dahil edemiyorsunuzdur.

Iyi Calismalar. 

 
Gönderildi : 21/08/2013 14:40

(@ErayGercek)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öyleyse eve geçince dhcp yapılandırmasını kontrol edip verdiğiniz linkler yardımı ile de network ayarlarını yapayım. Yardımınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 21/08/2013 16:39

(@ErayGercek)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Daha yeni deneme fırsatı bulabildim. Sitedeki makalelerden yararlanarak tekrar DHCP'yi kurdum. 2 sanalın ağı da bridged olarak ayarlayınca client IP'yi alamıyor. Bir tane LAN Segment oluşturup ikisinde de aynı segmenti seçtim bu sefer sorunsuz bir şekilde IP'yi aldı, domaine dahil ettim. DHCP'de de görebiliyorum IP'yi aldığını zaten client'ten sunucuya ping de yollanabiliyor. Fakat yine ağ komşularında birbirlerini göremiyorlar. Bu normal bir durum olmasa gerek. Bir şeylerin ters gittiğine bir işaret midir?

 
Gönderildi : 22/08/2013 03:01

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, ag komusularindan gorememelerinin sebebi bircok sebebten olabilir.  Domaine bilgisyar dahil edebilmenin ilk adimi DNS yapilandirilmasinin dogru olmasidir.  ipconfig /all komut satirini client PC de calistirdiginizda DNS bolumunde domain kontroler IP adresini gorebiliyormusunuz? yaptiginiz islemleri mumkunse screen shot olarak gosterebilirmisiniz? Saygilarimla

 
Gönderildi : 22/08/2013 18:48

(@ErayGercek)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam geç yazıyorum kusura bakmayın. Baya uğraştım ve şuan client ağda sunucuyu görüyor. Fakat sunucu clienti değil sadece kendisini görüyor. ipconfig /all komutu resimleri aşağıdadır.

 sunucu: 

client:   

 
Gönderildi : 23/08/2013 23:32

Paylaş: