Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

NComputing - VMware ile çalışması

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
542 Görüntüleme
(@semihbulam)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar 

Okulumda proje kapsamında NComputing L300 cihazı ile VMware üzerinde bir demo yapıcam ancak bu işte çok yeni oldum için nerden başlıyacağımı,nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Projemiz:

2 adet NComputing cihazı ve Server olucak bir bilgisayarımız var. Bu bilgisayarda VMware yardımı ile bir windows ve bir Linux işletim sistemi kurayacağım. NComputing cihazları ile de o işletim sistemlerine bağlanıp,kullanıcılara açmak istiyorum. Ancak ilk adım olarak neler yapmam gerek ve nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı günler ve Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 20/02/2013 22:31

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba işlem adımlarınızı kısaca özetlemek gerekirse

1. Server PC üzerine VMware ESX yazılımını yüklüyorsunuz.

2. Vclient yazılımı ile bu sunucu üzerine Sanal Windows 7 ve Linux Ubuntu sürümünü kuruyorsunuz.

3. Sanal sunucular üzerine Vspace yazılımını yükleyip Ncomptuting cihazlarını tanıtıyorsunuz ve kullanıma başlıyorsunuz.

Bu konu hakkında Dojop firmasının destek dökümanları oldukça fazladır. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

http://www.dojop.com/tr/Sik-Sorulan-Sorular

http://www.dojop.com/tr/Bilgi-Bankasi

 
Gönderildi : 21/02/2013 16:03

(@behzadkapucu)
Gönderiler: 71
Trusted Member
 

vmware uzerinde kurdugunuz bilgisayarlara ncomputing yonetim yazilimini kurarsiniz, ip adreslerini verirsiniz, l300 cihazlarini da kabloyla aga bagladiktan sonra sanal bilgisayarlarin ip lerine baglarsiniz. hangi asamada takildiniz?

 
Gönderildi : 21/02/2013 17:14

(@semihbulam)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. Projeye bugün arkadaşlarım ile başlıycaz ancak genel olarak sizin sölediklerinizi düşündüm. Ön bilgim sağlam olsun takılmak istemedim bi yerde. Benim istediğim sanırım bu cihazlarda VMware View olarak geçiyor. Yapmak istedim tam olarak bu.

Ancak bunu hyper-v ile yapmaya çalışcam. Server 2008R2 üzerinde hyper-v ile iki tane sanal bilgisyar oluşturcam ve bu bilgisayarları (Hyper-v de olan pc'leri) cihazlarla ekranlara taşıycam.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 21/02/2013 17:37

(@semihbulam)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ben VMware görünümü daha değişik olarak bağlanılıyor zannetmiştim ancak o şekilde değilmiş. Remote ayarları ile aynı oluyormuş, daha farklı bir yöntem aradım ancak tek yöntemi buymuş anlaşılan yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler.

 
Gönderildi : 04/03/2013 22:41

Paylaş: