Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgisayarlar birbirlerinin dosyalarını görmesin

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkese kolay gelsin.

 İnternet Cafemizde 160 adet bilgisayar mevcut bunların hepsinde oyunları güncellemek, yüklemek bize yer ve zaman bakımından problem olmakta. Şu an kullandığımız (normal pc) serverimiz var, bunun üzerinden bikaç oyun çalıştırmayı başardık. Ancak şöyle bir sıkıntımız var, Bazı oyunlarda kullanıcının server'a dosya yüklemesi gerekiyor. buda güvenlik sıkıntısı ortaya çıkartıyor. Benim sorunumda tam burada başlıyor. Bir kullanıcı server'a bağlanınca istediği gibi dosya yükleyip silecek ancak server'a bağlı olan diğer pc'ler bu dosya ekleme ve silme işleminden etkilenmiyecek. Hatta bu silme ekleme işlemi yapılan bilgisayar yeniden başlayınca ilk halinde görecek. Sanırım buda sanallaştırma ile olabilecek birşey ama bu konuda hiç bir fikrim yoktur, bunu xp kurulu (normal pc) bir serverda yapabilirmiyiz. Veya farklı bir yöntemle olabilecek birşey ise oda olur hertürlü fikreaçığım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 22/01/2013 12:47

(@erkanbbayraktaroglu)
Gönderiler: 376
Reputable Member
 

Merhaba;


Bağlanmaktaki kastınız nedir? Server üzerindeki olan oyun paylaşıma açık durumdamı? biraz detaylı bilgi verebilirmisiniz? 


Benim aklımda bir olay var onu denedim işinize yarıcak mı bilmiyorum o yüzden detaylı olarak belirtirmisiniz.


Kullanıcı oyun oynarken ne gibi dosya kaydediyor?


Dosya kaydederken dosya ismi değiştirmesine gerek varmı?


ve eğerki bu işlemi tek 1 pc için yapıcaksanız bununda detayını belirtmenizi rica ederim


İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 23/01/2013 17:34

(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Şöyle detaylandırmaya çalışayım. Server olarak kullanacağımız bir xp yüklü bilgisayarımız var ve bu server üzerinden oyun oynayacak yaklaşık 160 bilgisayar var. Oyunlarda oyun içerisine farklı dosyalar atılabiliyor oyunun başka bir sürümü veya oyunun hilesi gibi bir çok farklı seçenek var. Aynı zamanda dosya klasör isimide değiştirme gerekiyor olabilir ancak bu şart değil yani isim değiştirme olması işimizi yokuşa sürecekse onu farklı şekilde ayarlattırabiliriz. Bizim sıkıntımız erişim açmak değil sadece bizim istediğimiz şey. Atıyorum 100 pc bir servera bağlansın Mesela 001 numara server üzerinden oyunu oynatsın. İstediği dosyaları kopyalasın istediğini silsin. Ancak bundan 002 numara etkilenmesin oda kendi istediği şekilde silme ekleme yapsın birbirlerinin değişikliklerinden etkilenmesinler. Ayrıca 001 numara dosya ekledi sildi bir sürü işlem yaptı. Bilgisayarı yeniden başlattığında bütün yaptığı işlemler önceki haline dönsün, sanki daha önce o dosyalar silinmedi veya eklenmedi gibi benim belirlediğim hale geri dönsün. Tabi 160 pc nin bir tek serverdan aynı anda performanslı çalışamayacığının farkındayım. Server'ı makul sayıya yükseltip her switche bir tane kaymayı düşünüyorum. Ancak işlemi yapamadık. İlginiz için ayrıca çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 25/01/2013 12:24

(@erkanbbayraktaroglu)
Gönderiler: 376
Reputable Member
 

Merhaba;

Dosya paylaşımı ve o paylaşım üzerindeki kullanıcı yani bilgisayar bazlı kısıtlama yapmanız gerekebilir ancak bunu test etmeniz gerekiyor, bunu şu şekilde paylaşabilirim, örnek olarak Server tarafında ABC oyunun klasörünü paylaşıma açtınız, bu klasöre 1 numaralı bilgisayarınız dosya kaydedebiliyor değişiklik yapabiliyor şeklinde yetki verdiniz, diğer kişiler ise sadece oyunu oynayabilecek konumdalar ne dosya kaydedebilecek nede değişiklik yapabilecek sadece o dosyayı okuyabilecek şekilde yetki verdiniz, hangi bilgisayardan oyun oynancaksa ve dosyalara erişim hakkı gerekiyorsa bunu anlık olarak sizin müdahalenizle kontrol altında tutabilirsiniz diğer türlü işiniz yokuşa sürülebilir,

Gelelim bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra eski haline gelmesine, bunu 3.party yazılımlarla yapabilirsiniz, örnek verecek olursak deep freze gibi, nekadar sağlıklı bir işlem olur onu bilemem tabiki,

İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 25/01/2013 13:55

(@gokcebirsel)
Gönderiler: 1
New Member
 

teşekkürler

 
Gönderildi : 28/01/2013 20:09

(@MuratAjder)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekkür ederim. Bizim yapmak istediğimiz şey daha farklı ve detaylı bir şeydi sanırım farklı yöntemler arayacağız. Tekrar teşekkür ederim. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 29/01/2013 13:08

Paylaş: