Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware ESX - Hardware Upgrade İçin Öneri

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
454 Görüntüleme
(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba,  
 
Mevcutta AMD Phenom II X6 1055T 6 core, 12GB RAM'lı bir makinam var ve üzerinde VMware ESX calisiyor. Ben bunu biraz daha guclendirmek ve VMware ESX ile uyumlu hale getirmek istiyorum.
Öncelikle aklimda 2 soru var, rack mi, tower kasa mı. Çünkü eğer tower yaparsam daha uygun, fakat rack yaparsam biraz daha pahalı gibi.
Kafamdaki makina;
  
2x 16Core (total 32 core) AMD Opteron Processor Model 6276 
32 ya da 64 gb ram
Tower/Atx kasa 
 
Bu makinayi istersem 3500 - 4000 lira civarında (kasa, ram dahil, diskler haric) toplayabiliyorum. 

Bunun muaddili rack bir kasa düşünürsem de daha pahalıya geliyor.

Mevcuttaki vmware hostunu kullanma amacım;

1) Hosting yapmak ki suan mevcutta 150 ye yakın site bu sunucuda (mevcut 6 core lu esx hostumda vm olarak 1 adet 4gb ram, 2 core ile freebsd) calisiyor.
2) Testlerim için de (BES,Exchange, Linux, Windows vb.) bol kaynaklı sanal makinalar yaratmak istiyorum.
 
3) İleride e-ticaret ya da forum tarzı projelerim olabilir, onlar için de kullanmak istiyorum. 

Mevcut vmware host'un tüm donanımları bana, içinde çalışan hosting vm i de bir arkadaşıma ait ve co-location ücretini de o ödüyor. 
 
Dolayısı ile bu sunucudan benim 1 lira dahi bir karım olmadığı gibi şuan için ticari bir amacım da yok, tamamen kişisel gelişim ve bu test ortamından diğer insanlar için sunum, döküman, video vb. materyaller yaratarak çeşitli konularda yardım amaçlıyorum.

Çok masraflı olmadan sağlam bir ortam yaratmak için sizce hangi yolu seçmeliyim? Rack mı yapayım yoksa AMD işlemci ile Tower mı? Ayrıca Rack ile Tower arasındaki dezavantajlar neler olabilir?
 
Birşeyleri yanlış biliyor, yanlış düşünüyor olabilirim. Dolayısı ile sizin önerileriniz benim için çok önemli.
 
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Sevgiler..
Murat
 
Gönderildi : 16/12/2012 19:18

(@tolgaanit)
Gönderiler: 158
Estimable Member
 

merhaba

 topladigin donanim vmware hardware compabilty list te buyuk ihtimal olmayacaktir.dolayisiyla desteklenmeyen bir donanim kullanacaksin. bugun vmware i belki kurup calistirabilirsin fakat ilerde driver sorunlari yasiyabilirsin. 

 bunun yerini tanidik bir sirketten 2. el bir marka server alip hp g6-g5 gibi  bu serverlara da biraz ram takviyesiyle her istedigini yapabilirsin. desteklenende donanim kullanmis olursun.  

markali 2. el server toplama bir workstationdan cok daha. iyi performans verecektir.  rack yada tower olmasi farketmez

 
Gönderildi : 16/12/2012 21:35

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.

İşlemcinin ve board'ın (AMD SR5690/SP5100 yonga setli) desteğini araştırdığımda ikisini de supported gördüm. İşlemcide kesin netim fakat board'ı biraz daha araştırabilirim.

İkisini de supported olarak görürsek sonuçta elimizde 32 core'luk vmware ile full supported bir makina olacak.

HP'nin G5-G6 serilerini de incelediğimde genelde en fazla 6 core'lu ve hep intel cpu gördüm, 2U olduğunu düşünürsek bu da 16 core yapar.

Şimdi de şu soru geliyor aklıma. Topladığım sunucu ile (amd opteron) 32 core elde ediyorum, HP ile (Intel) 16. HP 16 core'lu olarak nasıl 32 core'dan daha performanslı olabiliyor? 

 

 
Gönderildi : 17/12/2012 02:09

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Markalı bir sunucuda kazanımınız performans değildir. Tabi ki toplamda daha fazla system kaynağı taktığınız toplama bir sunucu markalı bir sunucudan daha hızlı çalışabilir. Ancak markalı sunucular next-business day garanti ile geliyor. Örneğin bir sunucudaki anakart arızası extreme durumlar hariç 1 günde yerinde değişim yapılabiliyor. Sizin asus anakart bozulsa 1 gün sonra asus gelip yenisini takar mı onu sorgulamak lazım. 150 adet web sitesi var diyorsunuz. Siz kazanmasanızda birileri bu sununucudaki web siteleri için para ödüyor illaki. Bir sorun durumunda kaç günde sistemi geri getirebileceğinizi de planlamanız lazım. Ayrıca markalı sunucular sadece performans değil ayrıca reliability sağlıyorlar. Cift power supply desteği var, içindeki bir çok aksam 7/24 çalışmak için üretilmiş. Sizin toplama sunucunuz ilk gün performanslı gelse de bir sure sonra arızalar çıkarmaya başlayabilir. Ayrıca anakartın desteğine bakarken software raid kartını da atlamayın. Software raid kartlar genelde desteklenmiyorlar Vmware tarafından.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 18/12/2012 18:07

Paylaş: