Anasayfa » Forum

vCenter Host Connection Problemi  

  RSS
Osman Sercan SADIKOĞLU
(@sercansadikoglu)
Üye

Merhaba,

Yapımda 1 adet dc, vcenter ve esxi hostum var (Vsphere 5.1). Esxi ve vcenter kurulumlarını yapıp esxi host'umu vcenter'a ekledim fakat vcenter konsolu üzerinden hostuma bağlanmaya çalıştığım zaman "authenticity of the host's ssl certificate is not verified" hatası alıyorum ve dolayısıyla agent kurulumu vs. olmuyor.Araştırma yaptım fakat kesin bir çözüme ulaşamadım.Kurulumu simple install modunda yapmıştım ve herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

 Cluster yapısı kuracağımdan dolayı burada tıkanmış durumdayım, lütfen yardım edin 

Alıntı
Gönderildi : 10/12/2012 19:59
Sadık Kaya
(@sadikkaya)
Üye

Merhaba,

Lütfen aşağıdaki adımları inceler misiniz?

  • vCenter sunucu üzerindeki firewall ayarlarını kontrol ediniz, aktifse geçici olarak devre dışı bırakınız.
  • VMware ESXi ve vCenter sunucusunun DNS ve FQDN ayarlarının doğru konfigüre edildiğinden emin olunuz, mümkünse A name kaydı oluşturunuz ve FQDN ismi ile aynı olsun.
  • vCenter ve ESXi üzerinden NTP ayarlarının düzgün konfigüre edildiğinden emin olunuz, konfigüre edilmediyse ortamda AD sunucunuz varsa bunu NTP sunucu olarak kullanabilirsiniz.
  • VMKernel port gurubunu silerek, tekrar oluşturunuz ve sonrasında service mgmt-vmware restart komutunu kullanarak ESXi konsol ekranında management servisini restart ediniz.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/12/2012 18:01
Tolga Anıt
(@tolgaanit)
Üye

vcenter 5.0 dan 5.1 e mi geçtiniz?

sertfikayı yenilemiz gerekebilir. aşağıdaki linki incelermisiniz

 

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=2037432

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/12/2012 11:50
Osman Sercan SADIKOĞLU
(@sercansadikoglu)
Üye

Sadık Bey dediklerinizi denedim ama olmadı.

Direkt olarak vSphere 5.1 kurdum.Yapımda AD ve vCenter server hyper-v üzerinde çalışıyor esxi hostum ise fiziksel bir makina.AD, vCenter ve esxi arasında isim-ip çözümlemesi gibi ayarlar doğru ve bütün kombinasyonlarda çalışıyor.vCenter'ı baştan kurdum ama sonuç yine aynı.Direkt olarak esxi hostuma bağlandığım zaman sorun fakat vCenter üzerine hostu eklerken hata alıyorum dolasıyla ekli gibi gözükmesine rağmen tam olarak eklenemediği için hiç bir işlem yapamıyorum.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/12/2012 13:58
Osman Sercan SADIKOĞLU
(@sercansadikoglu)
Üye

Sorunu şu şekilde çözdüm,

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ADAM_VMwareVCMSDS\Parameters

 

altındaki "PortSSL" kaydını silip yeniden aynı isimle 32-bit DWORD oluşturup decimal değerini 636 olarak belirledim.

kaynak :  http://derek858.blogspot.com/2012/09/vmware-vcenter-51-installation-part-7.html

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/12/2012 20:57
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol