Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Esxi kurulu makinadan download

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
490 Görüntüleme
(@orhunsari)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Esxi kurulu bir makimadan, network bağlantısıyla  dosya çekmek istiyorum. ( web server'dan şunu bilgisayarıma downoad etmek istiyorum yani: home/siteadi/public_html/resim.jpg )

Araştırdığım kadarıyla vmware share vasıtasıyla cihaza bağlanıp, vmdk dosyasını indirmek, ve ardından bu dosyayı vmware workstation vasıtasıyla açmak gerekiyormuş. 

Lakin bir türlü beceremedim.

1- başka yolu yok mu bu işin? (örneğin ssh ile bağlanıp scp yapamıyor muyuz o dosyayı bulup? ssh ile bağlanıp vmdk dosyasını buldum; ama scp ile kaydetmeye izin vermedi sistem.. doğrudan resim dosyasını bulmak ise mümkün değil gibi) 

2- ilgili vmdk dosyası 100.000.000,00kb görünüyor.. yani 100gigabyte.. kaydetmek istediğim harddiskteki boş alan 150gigabyte olmasına karşın, vmsphare'in storage kısmından download et dediğimde, diskinizde yeterli alan yok diyor :S oysa fazla fazla var :S)

Nasıl yapacağım bu işi? Biri tane tane anlatabilir mi şu işi? (2 gün önce sanal makine ne bilmezdim; dolayısıyla çocuğa anlatır gibi basit bir dile ihtiyacım var) 

 
Gönderildi : 04/11/2012 21:38

(@gokhancakir)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Merhaba,

Ulaşmaya çalıştığınız dosya esxi host üzerinde kurulmuş bir vm üzerinde bulunuyor değil mi? Eğer öyleyse-ki öyle olduğunu düşünüyorum- ilgili vm'in console ekranını açarak dosyayı network üzerinde başka bir lokasyona kopyalayabilirsiniz.

esxi host'a winscp adlı programla bağlanırsanız istediğiniz dosyayı kopyalayabilirsiniz.

Dosya kopyalarken önce temp dosyası oluşturduğundan bazen kopyalayacağınız dosyanın iki katı büyüklüğünde bir boş alana ihtiyaç duyabiliyorsunuz. daha fazla boş alana sahip olduğunuz bir path'e kopyalamayı deneyin. 

 
Gönderildi : 05/11/2012 11:39

(@orhunsari)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

teşekkür ederim cevap için..

 

peki bu dosyanın uzantısı vmdk mı? yoksa, doğrudan html dosyalarına ulaşabiliyor muyum? 

(zira vmdk dosyasını indirdim; ama içini açmayı başaramadım) 

bir de, dosyayı kopyalamak için nasıl bir ssh komutu yazmam gerekli; fikriniz var mı? ben vmware workstation'ın konsolu ile ilgili sunucuya bağlanabiliyorum; almak istediğim jog'leri html'leri de görüyorum..  fakat,  kopyalama komutlarını çalıştıramadım bir türlü port 22, iznin yok falan diyor..

 
Gönderildi : 05/11/2012 12:56

(@orhunsari)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

winscp ile root'a bağlanmaya çalıştığımda, ''can not initalize SFTP protocol. is the host running SFTP protocol?'' diyor :S

 
Gönderildi : 05/11/2012 13:12

(@orhunsari)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

cihaza winscp ile bağlıyım şimdi.. 

ama home/siteadi/public_html/resim.jpg 'i buradan bulmam imkansız gibi :S 

root ile bağlantı yaptım... nasıl ulaşabilirim sanal sunucuların içindeki home klasörüne? 

html dosyalarına ulaşmak için root ile değil, değil; doğrudan siteye ulaşacak ssh ile bağlanmam gerekiyor sanıyorum (ssh [email protected] gibi)

ama bağlanmıyor o kullanıcı ile... acaba onun da mı ssh'ini enable yapmak gerekiyor (ama nereden/nasıl?) 

 
Gönderildi : 05/11/2012 22:38

(@orhunsari)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

gerçekten fena baydım bu dosya kurtama mevzunda.. günlerdir gece uyumadan mübarek bununla uğraşıyorum; evin her tarafı kablo-pc-sunucu-hdd oldu :S

telefon canlı bağlantı ile sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arakdaş varsa, işlem bitiminde hemen 100tl havale yapabilirim hesabına..

çok rica ediyorum yardımcı olun şu sanal sunucudan html dosyalarını alma mevzunda; kafayı yemek üzereyim :S 

 
Gönderildi : 05/11/2012 23:02

Paylaş: