Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

rdm.vmdk dosyaları

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
457 Görüntüleme
(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir sanal serverımda iki adet disk var. 30 ve 70 GB. fakat bunun haricinde 2008 yılından kalma, rdm.vmdk uzantılı 150 GB büyüklüğünde bazı dosyalar var. Datastore da yer açmak için bunları silmek istiyorum. Bunlar ne anlama gelir? silersem, sanal server bir zarar görür mü? yardımlarınızı bekliyorum. Durumu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 15/10/2012 20:37

(@mehmetparlakyigit)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Merhaba .vmdk sizin Vmware sunucunuz üzerinde ki sanal makinelerinizin sanal disklleridir. Onları silmeniz demek şuan kullandığınız sanal makinayı silmek ve sistemi durdurmak anlamına gelir.  

 
Gönderildi : 16/10/2012 13:47

(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Fakar bu vmdk lar normalden farklı. Zaten eklediğim screenshot da type kısmına bakarsanız göreceksiniz. Asıl disk olanlarda "virtual disk" yazar. fakat rdm.vmdk olanlarda, "file" yazıyor. Ayrıca sanal serverımda 2 adet disk ekli. onlarda gözüküyor zaten.

 
Gönderildi : 16/10/2012 14:09

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Selam ,

Sanal makine üzerinde sağ click Edit Settings - Hardware kısmında, bahsettiğiniz iki disk dışında bu diğer vmdk 'lar da sanal makinenize bağlı görünüyor mu?

İkinci önemli nokta "rdm.vmdk" olan diskler Raw Device, yani sanal makineye host'u es geçerek direk bağladığınız lunların pointer'larıdır. Hala RDM diskler kullanıyor musunuz, bu sanal sunucuda? Eğer öyle ise, bunları silmemenizi tavsiye ederim. Ama artık bu sanal sunucuda gösterdiğiniz iki vmdk dışında bağlı (aktif) olan başka diskler yoksa, bu dosyaları silin.

Silme işlemine karar verirseniz, yine de sanal sunucunun backup'ını alın. Backup her zaman hayat kurtarır!

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 16/10/2012 23:21

(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sanal makinede aktif olan 2 disk dışında başka bir disk yok. Zaten tarihlerden de belli olduğu üzere bunları çok eskiden yaratmışlar. Tahminimce zamanında RAW device tanıttılar ve sonrasında kullanmadılar. İşin enteresanı Storage tarafında bu şekilde LUN yok.

Belkide fizikselden sanala convert ederken oluşturuldu ve sonrasında ihtiyaç duyulmadı. Silmeden önce bu vmdkları başka bir yere kopyalayacağım. ve sonrasında sileceğim.

 
Gönderildi : 17/10/2012 11:47

Paylaş: