Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

esxi cli

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
390 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

esxi 5 uzerine ,putty, power cli , powergui, Vsphere CLi yuklenebiliyor komut satırından her hangi birisinden istediğim işi yapabilirmiyim. aralarındaki fark nedir. tumunden aynı işlemler oluyormu aradaki fark sadece uretici firmamı tam olarak acıklarmısınız ben nezman hangisine neden ihtiyac duyarım aradaki farkları ne onu cok merak ediyorum


saygılar

 
Gönderildi : 21/09/2012 15:17

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

Merhaba,

Linux komutları ile aranız iyi değilse ve Vmware ESX ya da Linux sistemler üzerindeki root dosyaları (örneğin config file) düzenlemek istiyorsanız WinSCP isimli programla sağ tık edit mantığı ile dosya düzenleyebilirsiniz.

Programı kurup açtığınızdaki ekran görüntüsü aşağıdaki şekildedir.

IP Adresi – Kullanıcı adı – Şifre bilgilerini girdikten sonra da root altındaki dosyaları düzenleyebilirsiniz.

Programı indirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

http://winscp.net/eng/download.php

Not : Resimlerin orjinallerine baktım ama bulamadım, resimleri kendi blog umdan çektiğim için resimler üzerindeki web adresi reklam olarak anlaşılmasın arkadaşlar.

 
Gönderildi : 21/09/2012 16:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

paylaşım için teşekkurler.


 


Ben soruma cevap arıyorumdu ama !!!

 
Gönderildi : 21/09/2012 17:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

paylaşım için teşekkurler.


 


Ben soruma cevap arıyordum ama !!!

 
Gönderildi : 21/09/2012 17:15

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

Putty aracı ile ESX sununucuza SSH bağlantı yapıp komutlar yardımı ile yönetebilirsiniz.

Benim bahsettiğim WinSCP programı ile ESX üzerindeki root dosyaları düzenleyebilirsiniz.

Vmware Power CLi ise Microsoft Powershell ürününe benzer bir arayüze sahip Vmware Vpshere ve ESX sunucuları yönetmek (storage,network,snapshot vs yönetimi) için kullanılan Vmwarer firması tarafından çıkarılmış araçtır. Bununla ilgili makale aşağıda mevcuttur.

http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2012/09/10/vmware-power-cl_3101_-kurulumu-kullan-m-ve-vcheck.aspx

Sizin yapmak istediğiniz tam olarak ne ise bunun için çeşitli araçlar mevcuttur. Detaylı bilgi verirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

 
Gönderildi : 21/09/2012 17:56

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

grafik arayuzu haricinde komut satırlarıyla vm start-shut down vm bilgiler vb işlemleri yapmak istiyorum. forum yada vm sitesine baktığımda bahsettiğim programlarla karşılaştım ben, komutlar ile graifk arayuzde yapılan yada sadece komutlarla yapılabilen ve dunyada esx kullanaların yada vmware onerdiği tool kullanmak istiyorum. onümde 5-6 tool görünce sadece faklı firmaların toollları yanı işi yapar yada her uygulama için faklı toolar bunlar diye düşündüm ve bu toolarda yapılan ayrı ayrı dokumanları bulmak istedim.


 mesela vm start eden program hepsimi yoksa tek bir tanesini ornek sadece basit olsun diye soyledim start amac değil start komutu için hangisini tercih etmemliyim o kaynak nerede . link verirseniz ing husrarına uğrayabilirim.

 
Gönderildi : 21/09/2012 18:43

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhabalar, genel olarak 3 komut satırı birbirlerinin yapabildiği işlemleri yapabiliyor fakat bazı durumlarda sadece birisi diğerine göre üstünlük sağlıyabiliyor. Örneğin PowerCLI disk işlemlerinde yetersiz kalır iken CLI ile çok rahat bütün işlemleri yapabiliyorsunuz. Fakat CLI ilede toplu iş isteklerini yapamazken PowerCLI ile çok rahat yapabiliyorsunuz. C# yazılım dili ile PowerCLI kullanılabildiğinden kendi yönetim panelinizi oluşturabiliyorsunuz vb..... Kısaca tercih meselesi alışkanlıklara ve hedeflenen işe bağımlı. Benim kişisel tercihim ise PowerCLI kullanımı hem kolay hem kullanışlı.

 
Gönderildi : 21/09/2012 21:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

power cli ile yapılanların hepsini kapsayan komut ve açıklamalarını nereden bulabilirim

 
Gönderildi : 21/09/2012 21:48

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member

Paylaş: