Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V'den Kurtulmak 🙂

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
455 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Değerli Arkadaşlar,

Sanırım yaklaşık 1,5 yıl oldu. Windows 2008'e geçtiğimde Hyper-V üzerinde 2 sanal sunucu kurmuştum. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım çok şükür. Ancak performans açısından yavaş çalıştığını düşünüyorum. Hyper-V yi kurarken Hyper-V'nin çalıştığı 2008'i domaine katmamıştım. Şimdi üzerinde Hyper-V çalışırken domaine dahil etsem ve Hyper-V içindeki sunucuyu tek bir fiziksel sunucuya dönüştürüp Hyper-V'yi iptal etsem diyorum. Bugüne kadar workgroup olarak çalışan 2008 server'ı domaine dahil ettiğimde Hyper-V ayarlarım olduğu gibi kalır mı ? yoksa sorun yaşar mıyım ? Haliyle bir user değişikliği olacak ? Ne dersiniz ?

 
Gönderildi : 21/06/2012 20:30

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Aklıma takılan şu, sunucu, workgroup katmanından domain katmanına geçecek. Workgroup üzerinde çalışan hyper-v domain katıldıktan sonra çalışmazsa ne yaparım ? 

 
Gönderildi : 30/10/2012 20:08

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

bizde (once ne olur ne olmaz diye yedek alarak ) domaine kattık hyper-v 2008 r2 serverimizi herhangi bir sıkıntı olmadı çok şükür.

 
Gönderildi : 30/10/2012 20:20

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

hyper-v microkernelized bir sanallaştırma ürünüdür. hostunuz da dahil olmak üzere aslında tüm işletim sistemleriniz hypervisor üzerindeki birer sanal makinadır.

hostun tek amacı hypervisor üzerindeki hükmetme yetkisidir. yani network konfig, ram cpu konfig gibi işlemleri bu sunucu üzerinden yaparsınız.

dolayısıyla zaten sanal olan sunucunuzun domaine alınması, çıkarılması, vs gibi işlemler hypervisore etki etmeyeceği için sorunsuz bir şekilde işelminizi yapabilirsiniz.

yaşayabileceğiniz sorunlar remote olarak hyper-v bağlanamama, servisleriniz lokal kullanıcı bağımlı ise ve bu kullanıcıyı silerseniz servislerin başlamaması gibi durumlardır. bunları da aşma metodları basittir.

hypervisor şekilleri ile ilgili bilgileri http://blogs.technet.com/b/chenley/archive/2011/02/23/hyper-v-microkernelized-or-monolithic.aspx  

http://www.brajkovic.info/virtualization/microkernelized-hypervizor/  gibi onlarca blog ve siteden alabilirsiniz.

 
Gönderildi : 31/10/2012 14:10

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ben sanal olmayan, üzerinde hyper-v konsolu kurulu olan fiziksel sunucumu domaine alacağım. Sanırım dediğiniz sorunları yaşayacağım ve verdiğiniz linklerden çözebilirim.

Vasvi arkadaş bir sorun yaşamamış, sanırım aynı şeyden bahsediyoruz. Umarım bende atlatırım 🙂 Çünkü hyper-v'den kurtulmak istiyorum. Network üzerinden çalışan uygulamalarda (TIGER) aşırı yavaş olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler

 
Gönderildi : 31/10/2012 20:22

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

linklerde hyper-v mimari bilgileri var. istediğinizi bulamayacaksınız.

hyper-v console kurulu derken sanırım role den bahsediyorsunuz. ekteki linklerde sorun yaşamayacağınızın altyapı bilgileri var.

network tasarımı doğru yapmadıysanız herhangi başka bir sanallaştırma platformuna geçtiğinizde de aynı sorunu yaşayabilirsiniz. performansı sanallaştırma uygulamaları değil, tasarımınız sağlar. bence sorunlarınızı tartışıp çözmek "kurtulmaktan" daha iyidir.

 mesela kullandığınız disk yapısı nedir, tiger için özel bir network adaptörü atadınızmı bunları verebilirsiniz. öneride bulunuruz.

 
Gönderildi : 31/10/2012 21:14

Paylaş: