Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Virtual Pc mouse ve network çalışmıyor.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,591 Görüntüleme
(@AliRizaCanakci)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Windows Server 2008 R2 Enterprise SP1 üzerinde SCVMM ile Windows Server 2008 R2 Standart SP1 fiziksel sunucuyu sanallaştırma yaptım.

Sanallaştırmadan sonra "Virtual Machine Manager"  aşağıdaki uyarıyı verdi.

"Warning (13210)

Timeout occurred while waiting for VM integration services to be installed on virtual machine DENEME2 residing on host deneme.com.tr.  

Recommended Action

Ensure that the version of the VM integration services binaries matches the version of the guest operating system in the virtual machine and then try the operation again." 

Sanal makinayı çalıştırdığımda mouse'ın çalışmadığını gördüm."Mouse not captured in remote desktop session" hatası veriyordu.

Insert Integration Service Disk'i çalıştırıp yüklememe rağmen problem gitmedi. 

Bu nedenle çözüm olarak Microsoft Technet üzerinde bulduğum aşağıdaki çözümü uygulamaya çalıştım.Yanlız sanal pc üzerinde msconfig => boot => advenced options'da detech hal seçeneğini göremedim.Bu nedenle ms-dos komut istemcisinde bcdedit set detecthal true diyerek aktif hale getirdim.Komut istemcisinde listeden baktığımda detech hal yes olarak gözüküyor ama boot ekranında detech hal seçeneği yok.

Ayrıca Virtual Machine Bus Driver'ında da problem gözüküyor.Ağa bağlanamıyorum.Network ayarları çalışan diğer sanallarla aynı.Çözüm olarak ne yapmam gerekir.Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. 

Mouse not captured in remote desktop session in hyper-v environment


It is an annoying thing if you want to remotely access your virtual machine which is located in a windows server 2008 Hyper-v platform, and you get surprised when you see the following error message which telling  that the mouse is not captured even though the integration services already have been installed.

mouse

 

well, the solution was by enabling the HAL (Hardware Abstraction Layer), which can be done by going to start > Run >msconfig > Boot

image

Advanced options

image

> Check Detect HAL

image

> Then you will be prompted to restart your machine

image

After restart the mouse is working 

 
Gönderildi : 24/05/2012 11:37

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,

Aslında p2v yaptığın ve artık Guest olarak çalışan Windows Server 2008 R2 Standart SP1 üzerinde zaten Integration Services driver'ları bulunur, ayrıca kurulmasına gerek yoktur. Muhtemelen fiziksel durumdan kalan başka sürücüler ile çakışıyor veya Integration Services driver'larında bir problem var.

Öncelikle iki şey önerebilirim:

1) VM'e RDP ile değil local oturum açtığın bir sistem üzerinden ulaş. Bu şekilde yaparsan mouse hareketlerin algılanacaktır, daha rahat kontrol yapabilirsin. Ardından Integration Service'lerin durumuna bir bak (services.msc'den) start durumda olmaları gerekiyor ve event viewer bak. Sağlıksız bir durum varsa event ürer.

2) Fiziksel sistem üzerinden gelen/kalan tüm driver'ları ve management tool'ları kaldır, artık bunlar bir işe yaramaz. Ardından Integration Services kurulumunu refresh et.

 
Gönderildi : 24/05/2012 15:27

(@AliRizaCanakci)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Serhat bey ilginiz için çok teşekkür ederim.Problemi çözdüm.

Virtual pc üzerindeki Hp'nin tüm sürücü ve programlarını , servislerini kaldırdım.Ayrıca hatalı Virtual Bus Driver'ı kaldırdığımda network ve mouse'ın çalıştığını gördüm.Dediğiniz gibi fiziksel ile sanalın sürücüleri çakışıyormuş.Buda integration services'in çalışmamasına neden oluyormuş.

 
Gönderildi : 24/05/2012 20:31

Paylaş: