Forum

Sanallaştırmayı bel...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sanallaştırmayı belli programlar mı destekler?

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
300 Görüntüleme
(@MuratKALAK)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. İşyerimizde 17 client var ve sunucumuzu yenilemek istiyoruz. Bunu yapmışken tam yapmak istiyoruz ve şirket gözünü karartmış durumda şu anda. Kullandığımız tüm yazılımları sunucu üzerine kurup oradan çalıştırmak istiyoruz. Anladıgım kadarıyla private cloud computing ile bunu yapabiliriz. sunucuya exchange ve iis rolleri de eklenecek. Tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda fikirlerinizi belirtebilirmisiniz? Bilişim firmalarından şu an için teklif istedik bu arada kazıklanmamak adına kendimiz de araştırma yapıyoruz. Teşekkürler şimdiden

 
Gönderildi : 22/06/2011 14:51

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Ortamda ne gibi roller ve yazılımlar kullanılmaktadır?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 22/06/2011 15:47

(@MuratKALAK)
Gönderiler: 75
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

logo muhasebe kullanıyoruz, evrak kayıt yazılımı alınacak bitane hangisi alınır bilmiyorum. bir elektrik programı kullanıyolar adını bilmiyorum. bunların dışında ms office kullanıyoruz. sunucu şu an domain,dhcp,dns olarak kullanılıyor ama yeniledikten sonra bunlara exchange ve bahsettiğim sekilde uygulama sunucusu olarak da kullanacagız.

 
Gönderildi : 22/06/2011 17:02

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Selamlar ,

Sanallaştırma  yapacak iseniz  bu  geçişi  kullandığınız  yazılımın destek  ekibi  ile beraber  yürütün çıkabilecek sorunlar  hakkında  yardımcı olabilirler. Bunların dışında Microsoft bazı  rollerin fiziksel sunucular  üzerinde  koşturulmasını önerir örneğin Active Directory ve  Exchange , Bir çok yapıda bu rolleri sanallaştırdım sizde kullanabilirsiniz fakat bu konuda  uzman değil iseniz  yani var olan bir  yapıyı sanallaştıracaksanız   danışmanlık almanızı  tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 22/06/2011 18:54

(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
 

merhaba,

öncelikle belirtmeliyim ki makinelerinizde performans istiyorsanız RAM RAM RAM!

donanım güvenliğini üst seviyeye çıkarmalısınız, mesela mutlaka çift power supply olan sunuculardan alın ve mümkünse farklı UPS'lerden besleyin. Yani eğer genel bir UPS cihazınız varsa birde sadece sistem kabininizi veya sunucularınızı destekleyecek küçük bir UPS edinebilirsiniz.

bunun dışında önemli rollere sahip makineleri ayrı donanımlara kurun. küçük/orta çaplı işletmelerde tüm sanal makineleri (nasıl olsa yapılabiliyor mantığı ile) tek sunucuya yükleme eğilimi vardır. bunun nedeni tabii ki maliyetlerdir. böyle yapmayın! mümkünse adı daha az duyulmuş dolayısıyla ekonomik sunuculara yönelin, mesela SCSI veya SAS yerine SATA disk alın ve önemli rolleri ayırın. mesela mail sunucunuz ile muhasebe uygulamanızı aynı donanımda tutmayın. ayrıca her iki donanımda da domain controller bulunsun ama bunlar tabii ki mail, uygulama veya terminal sunucusu olmasın.

 domain controller makinenizi yine dns, dhcp, (gerekiyorsa wins) olarak yine yapılandırabilirsiniz. bunun dışında bir terminal (benim tavsiyem windows 2008 r2 ile dönüşen ve gelişen remote desktop services server) kurup uygulamalarınızı remote app olarak dağıtıp kullandırabilirsiniz ve iyi bir network alt yapınız varsa kullanıcılarınız uygulamalarınızın yerel makinelerinde mi yoksa server üzerinde mi çalışıyorlar anlamazlar bile.

 yedekleme stratejinizi, donanım ve yazılımlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. kendi başıma geldiği için söyliyeyim. herbirinin kendi dokümanlarında birbirlerini desteklediği belirtilmesine karşın hepsi bir araya geldiğinde problem çıkaran donanım ve yazılımlar olabilir.

 iyi bir planlamayla güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.

hayırlı olsun, kolay gelsin.

 
Gönderildi : 22/06/2011 20:53

Paylaş: