Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware ESX - Kurulum çok yavaş / kilitleniyor

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
686 Görüntüleme
(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Tamamen tecrübe ile sabit bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum.

Hyper-V ile başlayan serüven linux afetinden dolayı VMware WorkStation ile devam ediyordu, içim rahat etmediği için makinanın ethernet kartı ve diskleri ile oynayarak VMware ESX'e geçmeye karar verdim ve kuruluma başladım. Grafik arayüzünde bir türlü kurulum gerçekleşmedi, dondu kaldı. Bunun üzerine text mode'da kurulumu denedim fakat bu sefer de format işlemi aşırı yavaştı, 6-7 saat'te %53 olmuştu. 

Tek disk ile denedim, çift disk ile denedim, DVD-ROM'dandır dedim yeni DVD-ROM taktım, makinayı komple dağıttım, tekrar topladım yok. Bir türlü kurulmadı. En son mainboard'a odaklandım ve bir yer ile görüştüm, anakartın değişmesi gerektiğini ilettiler. Şanssızlığım nedeni ile kafayı yemek üzereyken, çözüm aramak için problemi buraya yazmadan önce bir de interneti dolaşayım dedim ve AMD'nin C1E support'unu BIOS'tan disable ederek problemi giderdim.

"Neden direkt çözümü nette aramadın?" diye soracaksınız, hata vermediği için direkt donanıma odaklandım.

Eğer AMD board kullanıyorsanız ve benim yaşadığım sorunu yaşarsanız öncelikle http://ultimatewhitebox.com/motherboard/ bağlantısından board'ınızın (Eğer listede varsa. Benim board'ınki yoktu, yakın olan bir modelin resoution'ını denedim.) resolution'ına göre gerekli işlemi gerçekleştirip kurulumu tekrar deneyebilirsiniz. Bu bağlantıda sadece board değil diğer donanım bilgileri de mevcut, ESX kullanan kişiler donanım bilgilerini ve yaşadıkları sorunlarda problemleri nasıl giderdiklerini belirtmişler.

Şuan hiç bir problemim yok.

Saygılar..

 
Gönderildi : 13/05/2011 19:23

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Yararlı paylaşımınız için teşekkürler.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 13/05/2011 19:27

Paylaş: