Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware load balance

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
314 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

vmware load balance nedir . vmware ha/clusterla aynı yapımıdır

2 server olucak bunun birine exchange-isa diğerine logo ve  özel bir uygulama yani her serverda ikitane 2008 server  olucak . serverlardan birisinde  sorun cıktığında diğeri yuku alıcak  toplam 4 adet 2008 çalışıcak . bu yapı için vmware yi ha/clustermı kuram gerekiyor. en mantıklı yapı nasıl olmalı uzman arkadaşlardan destek bekliyorum 

saygılar, 

 
Gönderildi : 12/11/2010 00:34

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

VMware ESXi ücretsiz sürümü kurup her birisinin üzerine ilgili sunucularınızı kurarsınız. Load balancing için Windows Server ile birlikte gelen Network Load Balancing hizmetini kullanabilirsiniz. Bu durumda bahsettiğiniz gibi her bir sunucudan ikişer adet olur ve bunların önünde de load balancing işlemi yapan sunucu olur. İstekler load balancer a gelir ve o da yük dağılımı yapar ya da sunuculardan herhangi birisinin çalışmaması durumunda istekleri diğerine yönlendirerek kullanıcıların hissetmeden çalışabilmelerine olanak sağlar. Bu çözüm tamamen ücretsizdir.

VMware HA (High avaliability) ise iki VMware ESX sunucusunun birbirinin yedeği olarak çalışması demektir. Bu durumda dört yerine iki Windows Server 2008 işletim sistemli sanal makineniz olur ve tercihen bunlardan birisi bir VMware ESX sunucusu üzerinde çalışırken diğeri öbür VMware ESX sunucusu üzerinde çalışacaktır. Eğer VMware ESX sunucularından birisinde bir arıza meydana gelir ise sanal makine diğer VMware ESX sunucusu üzerinde başlatılır ve çalışmaya devam eder. Ya da siz dilerseniz vMotion teknolojisini kullanarak sanal makinenizi çalışırken hizmet kesintisi olmaksızın diğer VMware ESX sunucunuz üzerine taşıyabilirsiniz. Bu yöntem için iki VMware ESX lisansı ile birlikte HA ve vMotion lisansları almalısınız. Ayrıca sanal makinelerin ortak bir depolama alanı (SAN, iscsi gibi) üzerinde tutulması gerekmektedir.

Eğer her iki sunucu için Windows Server 2008 lisansınızı alacaksanız Hyper-V ile VMware de ki HA çözümünü ücretsiz gerçekleştirebilirsiniz. Exchange 2010 ise zaten yedekli yapı kurma olanağınız var ki portalde yeterli dökümana ulaşabilirsiniz. Logo ile ilgili bilgim yok. ISA için sunucu üzerinde network kartlarına ihtiyacınız olacaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 12/11/2010 01:54

Paylaş: