Forum

sanalaştırma cluste...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sanalaştırma cluster yapı

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
831 Görüntüleme
(@berkem)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

sanallaştırma yaptık ve cluster yapısı oluşturduk , 2 server var iki uygulama çalışacak diyelim birinde exchange, diğerinde bir isa . ben hangi makinaya cd den kurulum yapıcamda biri gittiğinde diğeri üzeirne alıp devam edicek - mantığı nasıl bu işin

 
Gönderildi : 09/11/2010 14:05

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Sanallaştırma platformunuz Hyper-V mi? VMware mi?

 
Gönderildi : 09/11/2010 14:10

(@berkem)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

her ikisindede yöntemi öğrenmek istiyorum. vaktiniz varsa sevinirim. yani bir makinaya normal os ve uygulamalar kuruluyor ya diğer bekleyen makinada uygulamlar ve os nasıl yapılanıyor

 
Gönderildi : 09/11/2010 15:25

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Vaktimiz var tabiki [:)].

Her iki sanallaştırma platformunda da herbir sanal makineden bir adet vardır ve bu sanal makine hizmet kesintisi olarak ya da olmayarak cluster ı oluşturan diğer node üzerine aktarılabilir.

Hyper-V çalıştıran iki sunucuyu failover cluster yapısına dahil ettikten sonra Failover Cluster Manager konsolu üzerinde Services and Application bölümüne gelerek sağ tıklandığında çıkan menüde Virtual Machines--> New virtual machine seçeneğini kullanarak sanal makinenizi oluşturacaksınız. Ancak sanal makinenizin dosyalarının bulunduğu yer ortak kullanılan disk alanı üzerinde olmalıdır. Sanal makinenizi kurduktan sonra Services and Application bölümünde sanal makinenize sağ tıklayıp Live migrate virtual machine to another node seçeneğini kullanarak hizmet kesintisi olmadan sanal makinenizi diğer cluster node una aktarabilirsiniz. Ya  da Quick migrate virtual machine to another node seçeneği ile hizmet kesintisi olacak şekilde sanal makinenizi diğer node üzerine aktarabilirsiniz.

NOT: Portalimizde bu konu ile ilgili oldukça detaylı olan makale serisini http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2009/09/05/hyper-v-failover-cluster-kurulumu-bolum-1.aspx adresinden bulabilirsiniz.

VMware tarafında da vCenter üzerinde sanal makinenize sağ tıklayıp Migrate seçeneğini seçtikten sonra sanal makinenizi hangi sanallaştırma sunucusu üzerine taşıyacağınızı seçip sanal makineniz çalışırken hizmet kesintisi olmaksızın taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 09/11/2010 19:08

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Hakan hocama ek olarak. Vmware tarafında eğer imkanınız var ise DRS/ HA teknolojisini cluster için kullanbilirsiniz.


http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2010/09/05/vmware-distributed-resource-scheduler-drs.aspx


Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 16/11/2010 15:17

(@onurvatandas)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

Cluster oluşturulduğunda kulanılabilen HA ve DRS özellikleri vCenter ile konfigüre edilir, sanal makineye bir şey yüklemeye gerek yoktur.

 
Gönderildi : 24/11/2010 00:48

Paylaş: