Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware (ESX) Disk Artırma Problemi.

9 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
551 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaşlar.vmware üzerinde bir adet guest işletim sistemim var HDD olarak 40 atanmmış durumda guest Os üzerinden  baktığımda C sürücüsünde 19  Gb boş görülüyor ama  vshere client üzerinde bakınca 3.9 gb boş alan görülüyor.

 

ayrıca bu vm bulunduğu storage total 349 GB free 345 GB boş alan kalmış yani storage dolmuş durumda,

Eğer vm makineyi başka bir storage taşırsam sorun düzelir mi.

 

 

 
Gönderildi : 03/11/2010 14:21

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Anladığım kadarıyla sanal makineniz üzerinde snapshot bulunuyor ve bunların büyümesi sebebiyle disk alanızı dolmuş durumda. Sanal makinenizin disk boyutu 40 gb olduğuna göre snapshot ları silmek için yeterli yerinizde bulunmuyor. Bu durumda sanal makinenizi başka bir datastore alanına taşımaktan başka şansınız bulunmuyor. Ancak snapshot ları temizlemeniz için en azından sanal makinenizin disk alanı kadar boş alan bulunmak zorunda. Snapshot ları silerken makineyi kapatmanız daha uygun olur. Çünkü snapshot dosya boyutları büyüdükçe hata verme olasılığı artıyor. İkinci bir önlem olarak da yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 03/11/2010 14:47

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hakan bey cevap için teşekkürler.evet sapshootları silebilmem için yeterli alan yok ,  su ad akullanılabilecek alan 3.9  GB

taşımna işlemi için sanırım Veeam  Fast SCP yazılımı uygun görülüyor. programı indirdim. kurulum aşamasında services credential password ekranında hata veriyor. bilgisayarımın usernema ve pss  giriyorum kabul etmiyor, Domain'e dahil değilim.

taşıma işlemi için nasıl bir işlem yapabilirim.

 

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 03/11/2010 15:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Bu makine aynı zamanda bir DC, backup için vmdk olarak sanal makinenin bir yedeğini alıp onu diğer datastorage kopyalasam daha sonra onu  acsam olmazmı, burayı tam anlayamadım.

 
Gönderildi : 03/11/2010 15:05

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Sadece DC rolü ise system state yedeğini de alabilirsiniz. Sanal makineniz üzerinde snapshot olduğundan (kaç adet bilmiyorum) sadece tek vmdk dosyasını kopyalamanız yetmeyecektir. Bu nedenle sanal makineyi durdurduktan sonra datastore üzerinde sanal makinenizin bulunduğu yere gelip sağ tarafta klasörü seçin ve yukarıdan download linkine tıklayarak bilgisayarınızda yeterli boş alanı olan bir disk bölümüne tüm sanal makinenizi indirebilirsiniz.

Yedeği aldıktan sonra yeterli boş alanı olan bir datastore a kopyalayıp ardından inventory bölümüne ekledikten sonra snapshot ları silmeyi deneyebilirsiniz. Ya da VMware Converter uygulamasını kullanarak kendi bilgisayarınızda ki dosyaları kullanarak sanal makinenizi VMware sunucunuz üzerine yeniden aktarabilirsiniz. Bu esnada snapshotlar silinecektir. Ancak bu işlemi bilgisayarınıza aldığını yedek üzerinden yapacaksanız onunda bir yedeğini almakta fayda olabilir [:)]. Bazen snapshot lar silinirken sıkıntı çıkabildiğinden garantici olmakta fayda var.

NOT: Sanal makineniz dc rolünde olduğundan kesinlikle snapshot dan geri dönmemelisiniz ve dc rolü üstlenen sanal makinelerde snapshot özelliği kullanılmamalıdır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 03/11/2010 16:59

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hakan Bey bilgiler için çok teşekkürler.

konu haricinde vm konusunda çok önemli bilgiler paylaştınız.

 
Gönderildi : 04/11/2010 12:32

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Yardımcı olabildiğime sevindim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 04/11/2010 12:37

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selam, sorunu şu sekilde çözdüm, aynı datastore da başka bir guest OS vardı, onu move ederek  başka bir datastore taşıdım, datastore da 43 GB  yer açıldı, diğer makine için sorunum çözülmüş oldu.

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/11/2010 17:54

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Probleminizin çözülmesine sevindim ama bir konuyu merak ettim. Snapshot ları dc görevi yapan sanal makinenizden sildiniz mi?

 
Gönderildi : 05/11/2010 03:00

Paylaş: