Forum

Vm serverları monit...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vm serverları monitoring yapmak için tool tavsiyesi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
363 Görüntüleme
(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar, üretim dataları için kullanılan serverlarımız var. Üzerilerinde hiçbir rol yok ve domaine member haldeler. Sadece bazı application ları barındırıyorlar. Bunları anlık izlemek için Compaq Insight Manager isimli programı kullanıyorduk. Herhangi bir client dan monitoring yapıyoruz. bunu Server'da SNMP servisine montoring yapcağımız makinanın IP sini girerek yapıyoruz.

Fakat bu tool un 64 bit versiyonu yok. Şimdi sanallaştırma yapacağız. HP'nin agentları sanal makinalarda olmadığı için bu tool artık işe yaramayacak. Acaba bunun gibi bir tool kullanan varmı? Burada önemli olan Monitoring'i yapan makina VM, host yada server olamayacak. Devamlı başında oturduğum client olacak.

 Vmware için Veeam Monitor isimli bir tool olduğunu biliyorum. Fakat bu sanal makinalar üzerine kurularak kontrol ediliyor. Yaklaşık 70-80 adet server olduğu için anlık ve client versiyon bir tool'a ihtiyacım var. 

 Yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 16/09/2010 15:06

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Sanallaştırma sunucularınızı ve sanal makinelerinizi mi yoksa sanal makinelerinizin içerisinde ki uygulamalarımı takip etmek istiyorusunuz tam anlayamadım. Eğer VMware sanallaştırma sunucularınızı ve içlerinde ki sanal makineleri takip etmek istiyorsanız Veeam Monitor uygulaması işinizi görecektir. Şu an yaklaşık 12 sanallaştırma sunucumu ve 90 dan fazla sanal makineyi Windows Server 2008 R2 işletim sistemli makinem üzerinden takip ediyorum.

Ancak istediğiniz sanal makinelerin üzerlerinde çalışan işletim sistemi, uygulama ya da servislerin durumlarını takip etmek ise bu durumda System Center Operations Manager uygulamasını kesinlikle öneririm.

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 16/09/2010 16:21

(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan hocam merahaba.

2 node lu esx culster yapısı üzerinde onlarca sanal server koşacak. ben bu sanal serverları kontrol etmek istiyorum. mesela Compaq insight manager anlık herşeyi gösteriyordu. PSU hatalarını, disk hatalarınıü, hatta array control kartın pilinin bittiği uyarısını bile alıyorduk aktif olarak. Bana bu tarz bir program lazım.

Ayrıca veeam manager de her sanal server'a bir agent kurulup daha sonra o bilgilerin izleme yaptığımız makinaya akmasınımı sağlıyoruz? Büyük ihtimalle sizde benim istediğim yapıda aynı şekilde kullanıyorsunuz.

 
Gönderildi : 16/09/2010 16:54

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Şimdi sanal makinelerinizin diskleri sanal diskler olduğundan bunların sağlık durumlarını izleme imkanınız olmaz. Benzer durum sanal makineleriniz üzerinde array kartı, psu gibi fiziksel ürünler olmayacağından bunları da takip edemezsiniz. Ancak sanallaştırma sunucularınızın psu, sıcaklık, işlemci, fan ve disk sağlık durumlarnı vSphere Client uygulaması vasıtasıyla görebilirsiniz. Eğer bu yönetimi tek bir uygulama üzerinden yapmak isterseniz   http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2010/03/28/veeam-monitor-ile-vmware-esxi-sistemlerinin-zlenmesi.aspx adresinden Veeam Monitor ile ilgili makaleyi okumanızı öneririm.

Ayrıca Hp sunucularınız var ise ESXi sanallaştırma sunucusu üzerine HP CIM Provider kurarak Health Status bölümünden sanallaştırma suncunuz üzerindeki fiziksel disklerin sağlıklarını, firmware lerini de takip edebilir oluşan hataları görebilirsiniz. Eğer ilgili provider yüklü değilse http://www.cozumpark.com/forums/thread/203108.aspx nasıl yüklenebileceği ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğer sunucularınız hakkında çok daha detaylı bilgi toplamaya ihtiyacınız var ise HP Operations Manager uygulaması ve Veeam in ESX sunucularının bu uygulama vasıtasıyla izlenebilmesini sağladığı Veeam nworks Smart Plug-in™ (SPI) for VMware uygulamasını kullanabilirsiniz. Tabi bunun için vSphere lisansınızın olması gerekiyor.

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 16/09/2010 17:44

Paylaş: