Bildirimler
Hepsini Temizle

vmaware workstation domain test dns sorunu  

Abdullah Amber
(@AbdullahAmber)
Üye

Windows 2003 Server makinamızı Acronis echo ile sanal ortama taşıdık.Buraya kadar sorun yaşamadık.Dhcp de sorun yok fakat dns hata veriyor.DC makinaya kullanıcı eklemek istediğimde buna izin vermiyor.Kullanıcıdan DC'ye ping atabiliyorum fakat DC den kullanıcıya ise ping atamıyorum.Bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 17/06/2010 19:01
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Tecrübeli Üye

Merhabalar;

ping atarken netbios adına mı atabiliyor yoksa direk ip ye mi?

Sanal makinenizin network ayarlarında eğer Nat ise Bridged Mode a çekip dener misiniz?

Kolay gelsin...

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/06/2010 19:17
Abdullah Amber
(@AbdullahAmber)
Üye

Hakam hocam direkt ıp ye atıyorum.ayrıca bridged mode çalışıyorum.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 17/06/2010 19:37
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Selam, aynı sorunu ben de yaşamıştım DC için. Neden kaynaklandığını tam tespit edememekle birlikte SID gibi bir sorun olabileceğini düşünmüştüm. Yeniden kurmuştum. Siz şunları deneyebilirsiniz :


* DNS ' i remove edip tekrar kurun, zone yeniden kurulsun ve kayıtlarınızı netdiag /fix komutuyla tazeleyin.


* Client tarafafına ping gitmiyorsa, ya clientın dns adresi yanlıştır, ya da clientta firewall aktiftir, bunları kontrol etmenizi önereceğim.


Bu söylediklerim dışında problem tekrar ederse, vm ve acronis versiyonlarınız nelerdir? Sanala nasıl taşıdınız? Acronis ile .tib yaparak convertion yaparak mı içeri aldınız? Bu aşamalarda sorun çıkarmaması gerekir ama yine de DC olması dolayısıyla kritik biraz. DNS eventleriniz ne diyor bunu da bilmek lazım. DC üzerinde komut satırını açarak netstat -an | find "ESTABLISHED" yapın ve orada established olan portların raporunu alın. Burada dcye ait bazı portlar olmalı DNS, DHCP, NetBIOS, Kerberos gibi bazı protocoller bulunmalı. Bulunmuyorsa benzer sorunların yine arkası gelecektir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/06/2010 23:57
Abdullah Amber
(@AbdullahAmber)
Üye

Alper Hocam söylediklerinize dikkate alarak testleri yapacağım.İlginize teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 18/06/2010 16:53
Burak AYHAN
(@BurakAYHAN)
Üye

Merhabalar volvo35tr


 "Aynı sorunu bende yaşadım sonrasında bridged değilde yeni bir lan segmenti ekledim ikisininde bacakları aynı landa oldu ve sorun çözüldü eğer DC nizde iki bacak bulunuyor biri diğer client'a bağlıysa diğeride bridged ise bu bacağı kaldırın birde testinizi öyle deneyin"


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/07/2010 20:54
Paylaş: