Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ESXi ve disk olayları

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
337 Görüntüleme
(@cetintek)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

ESXi 4.0 için 2 sorum olacak


1.ESXi üzerinde çalışan sanal bir işletim sistemi için diskin boyutunu büyütme işlemi nasıl yapıyoruz?


2.a.ESXi üzerinde çalışan sanal bir işletim sistemi için yeni bir sanal disk nasıl eklenir?


   b.Eğer ben ESXi servera yeni bir fiziksel disk takarsam, ESXi üzerindeki sanal işletim sistemine bu diskten bir alanı ikinci sanal disk olarak tanıtmak için ESXi nin kendi yazılımı üserinde bir işlem yapmam gerekecek mi?


 3.ESXi üzerinde çalışan sanal bir işletim sistemi için yeni bir sanal diski, mevcut sanal diskteki boş alanı kullanıp 2.ci disk olarak yapılandırıp  sistemin çalışmasını bozmadan gerçekleştirebilir miyim?

 
Gönderildi : 14/06/2010 04:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

ESXi yönetim panelinde sanal sunucuya sağ tıklayıp settingse geçin ve orada diski seçin ve daha önceden ayırmış olduğunuz alanın aktif olduğunu ve editlenebilir konumda olduğunu göreceksiniz. oradan düzenleyebilirsiniz. önce bir snapshot alın öle deneyin.

yine yukarıda bahsettiğim yerden Add... tıkalyıp daha sonra da Hard disk seçerseniz ekleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

storage olarak eklemeniz gerekir yeni takılan fiziksel diski. ayrıca esxi kurulu makinada Raid Array varsa ve yeni diskinizi de array controller kartına bağlamanız gerekir ki sunucu görsün bu yeni diski.

esxi üzerinde çalışan sanal sunucuyu kapatmadan ikinci bir disk takabilirsiniz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 14/06/2010 11:34

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Mümin hocama ek olarak sanal makinenizin disk boyutunu büyütmek için gerekli yöntemi http://www.cozumpark.com/forums/thread/181702.aspx adresinde bulabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 14/06/2010 12:22

Paylaş: