Forum

VM Donanımları ile ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VM Donanımları ile ilgili.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
369 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Atıyorum, ML350 model serverda kurulu ESXi üzerindeki bir sanal makineyi başka model bir servere aktardığımızda çalışır mı? Yani sanal makinedeki donanımlar, içinde bulunduğu fiziksel makinenin donanımıyla mı alakalıdır yoksa kullandığımız sanallaştırma yazılımı ile mi alakalıdır?

 
Gönderildi : 21/03/2010 00:25

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

HP Proliant DL 380 G5 sanallaştırma sunucusu (VMware ESXi 3.5) üzerinde  çalışan dört ya da beş adet sanal makineyi modelini hatırlamıyorum ama Fujitsu marka sanallaştırma (VMware ESXi 4.0) sunucusu üzerine VMware Converter ile taşıdım ve sanal makineler başarılı bir şekilde çalıştılar. Ardından aynı işlemi tam tersi yönde tekrar yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım (Tabi VMware Converter da ESXi versiyonunu seçerken dikkatli olunmalı). Ancak her iki sanallaştırma sunucusu üzerinde kullanılan donanımlar farklı idi diyebilirim. Açıklamak gerekirse; örneğin HP sunucumda ki işlemci Intel eski nesil işlemcisi idi ve ram leri de eski nesil idi. Ancak Fujitsu üzerinde ki işlemci Intel 55xx serisinden di ve ram leri de DDR3 olan yeni nesil belleklerdendi. Aslında tek ortak yanları işlemci ürecisinin aynı olması diyebiliriz.

Eğer Vmotion kullanacak iseniz HA cluster a dahil olan tüm sunucularınız aynı işlemci mimarisinde olmalı. Yani Intel işlemcili bir sanallaştırma sunucusu ile AMD işlemcili bir sanallaştırma sunucusunu aynı cluster içersinde kullanamazsınız. Aynı olay Microsoft Hyper-V Live Migration için de geçerlidir. Ancak Hyper-V de daha yüksek donanımlı bir sunucudan daha düşük donanımlı bir sunucuya (işlemci üreticisi aynı olmak koşuluyla) sanal makinelerinizi aktarabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 21/03/2010 03:48

(@onurvatandas)
Gönderiler: 175
Estimable Member
 

Eger ki VMware in ayni versiyonu kullaniliyorsa her hangi bir donanim degisikliginden etkilenmeyecektir. VMware, uzerinde calisan sanal makinelere standard donanimlar saglar ve her fiziksel sunucu uzerinde ayni sanal donanimlar verecektir.

VMware ESX versiyonlari farkli ise bu sefer de sanal donanim versiyonuna dikkat etmek gerekecektir. ESX4 ile gelen sanal donanim versiyonu 7 dir fakat bu versiyon ile olusturulan sanal makineleri ESX3 uzerinde calistiramazsiniz. Boyle bir sey isteniyorsa sanal donanimi 4 olarak secmek gerekecektir.

 
Gönderildi : 23/03/2010 01:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Bilgi için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 23/03/2010 05:20

Paylaş: