Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper -V Lisanslama ve Kurulumu hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
328 Görüntüleme
(@malik.ahmet)
Gönderiler: 368
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Şirketimize bir adet HP  DL380 G6 Sunucu aldık. 24Gb Ram  Intel® Xeon® Processor X5560 Çift CPU vs . oldukça iyi donanıma sahip


1 adet Windows Server 2008 Enterprise Edition 64 Bit


Win2008Ent. medyası ile Sunucunun yüklemesini ve Hyper -V rolunü ekledim ve lisansı etkinleştirdim.


3 tane Sanal Sunucu kurucam aynı Win2008Ent. DVD si ve Lisans anahtarını kullanmam gerekiyor. ileride activasyon sayısı ile bir sıkıntı yaşarmıyım.


 2. Sorum ise Fiziksel işetim sistemini ben DC yapmayı uygun görmüyorum Workgroup olarak bırakmak ve sanal Serverlarıma 1 tanesi Dc 1tanesi ISA srv. 1tanesinideExchange srv olarak yapmayı planlıyorum sizin tavsiyeleriniz ne olurdu.


teşekkür ederim.


 


 

 
Gönderildi : 10/12/2009 21:06

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


aktivasyon sorunu yaşamazsınız.


"Sorum ise Fiziksel işetim sistemini ben DC yapmayı uygun görmüyorum Workgroup olarak bırakmak" bunu anlamadım hem domain hem workgoup olmaz. active directory istiyorsanız workgroup olmaz domain yapısına geçersiniz.


siz fiziksel makinayı dc yapmayı ugun görmeyebilirsiniz ancak ürünün üreticisi Microsoft da DC'leri sanala koymayın diyor en azından Root DC'leri. o yüzden bu iş tamamen size ait olan birşey ve istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. ancak ileride bir sorun oluştuğunda yardım gerekirse MS ararsanız DC sanalda dediğinizde biz bu yapıyı desteklemiyoruz önermiyoruz gibi cümlelerle karşılaşabilirsiniz.


tercih sizin...


kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/12/2009 00:41

Paylaş: