Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hyper-v yedekleme mantığı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba


Sistemimizde windows 2008 r2 üzerine kurulu hyper-v var.Fiziksel makineyi system diskinde sanal makineleride başka bir diskte tutuyorum.Sanal makineleri yedeklemede acaba nasıl bir mantık yürütmeliyim.(1--->xxxxx.vhd diskini yedekleme 2 --> snapshot gibi)


Örnek olarak sanal makinelerin birinde exchange 2007 kurulu.Bu exchange için nasıl bir yedekleme sistemi kurmak mantıklı olur? Teşekkürler

 
Gönderildi : 31/10/2009 13:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


her iki yöntem de uygundur. diskleri de yedekleyebilirsiniz ve snapshot da alabilirsiniz.  snapshot çok daha hızlı bir dönüş sağlayacaktır fiziksel bir sorun olmadığı sürece.


exchange 2007 yedeklemesine gelince ; aynı şekilde bu servis üzerinde de yukarıdaki uygulamaları yapabilirsiniz.


ayrıca exchange yedeklemesini Windows Backup ile veya başka bir yazılım ile de farklı bir yere yapabilirsiniz.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 31/10/2009 16:18

(@yusufozturk)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

Snapshot'ı yedekleme çözümü olarak görmemelisiniz. Özellikle Hyper-V'de Snapshot'lı sunucularda yapacağınız yanlış işlemler, sunucuya güle güle demeniz anlamına gelebilir. Örneğin 2 ay önce snapshot aldığınız bir sanal sunucunun disk boyutunu expand ederseniz, snapshot yeni disk boyutunu algılamayacağı için çok büyük veri kaybı yaşama ihtimaliniz var.


Hyper-V VSS desteklemektedir. VSS özelliği olan herhangi bir yedekleme çözümü deneyebilirsiniz. Örneğin Data Protection Manager ile Windows yüklü makinaları açıkken yedekleme şansına sahip oluyorsunuz. Fakat disk yedeklemesinde sunucularınızın bir süre kapalı kalması gerekiyor. Özellikle Exchange Server'ın disk yedekleme işlemi nedeniyle kapalı kalması büyük hatadır. Exchange gibi disk boyutu yüksek sanal sunucuların yedeklenmesi uzun süreler alacak ve makinanın kapalı kalacağı süreyi uzatacaktır.

 
Gönderildi : 04/11/2009 06:43

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Peki ilgili sunucuya ait .vhd dosyalarını yedeklememiz sağlam bir çözüm olurmu? Örneğin exchange sanal makinesinin .vhd dosyasını olduğu gibi yedeklesem ve exchange çökse yeni kurulan bir exchange için bu vhd dosyalarını göstersem mailboxları falan kurtarabilirmiyim? Ya da sanal makinede kurulu bir exchange için nasıl bir yedekleme sistemi önerirsiniz?Kolay gelsin

 
Gönderildi : 04/11/2009 12:21

(@yusufozturk)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

VHD yedeklemesini DPM ile live bir şekilde yaparsanız, tüm sistemin çökmesi durumunda hızlı bir şekilde dönüş sağlayabilirsiniz. Fakat Inbox'lar için de ayrıca DPM kullanmanızı tavsiye ederim. Mümin hocamızın idi sanırım, VSS ile yedekleme çözümü vardı Exchange için. Ona bakabilirsiniz.

 
Gönderildi : 04/11/2009 20:36

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 05/11/2009 12:53

Paylaş: