Forum

Outlook Web Access ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook Web Access Exchange Server 2010

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
350 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Geride bıraktığımız on senede, çalışanlar e-postalarına her konumdan erişebilmeyi talep ettikçe, iş iletişimlerinin de Web üzerinden yürütülmesine yönelik duyulan ihtiyaç giderek arttı. Aynı zamanda kullanıcılar, internet erişimi sağlamak için daha çeşitli platformlar seçmekte ve pek çok farklı yapıda iletişim yolu (Anlık ileti, e-posta, sesli posta, RSS, SMS vb.) tercih etmekte, bu araçları kullanarak çok daha büyük hacimlerde genel bilgi yönetimi yapmaktadırlar.


Exchange Server şimdiye dek kullanıcıları için, giderek büyüyen mesaj dalgalarının yönetilmesi konusunda son teknoloji ürünü araçlar sağladı. AJAX teknolojisinin (modern Web tabanlı uygulamaların temeli) kullanılmaya başlanmasından, sesli posta ve e-posta gibi pek çok iletişim modunun tümleştirilmesine kadar Exchange, kullanıcıların giderek büyüyen iletişim ağı konusunda her zaman güncel kalmalarına yardımcı oldu. Ayrıca Exchange, bu kapsamlı iletişim ağını bir araya getirerek, internet yoluyla her konumdan erişilebilecek evrensel bir gelen kutusu içinde topladı.


Bu yenilik döngüsünü devam ettiren Exchange Server 2010 şimdi kullanıcıları için tüm iletişimleri tek bir konumda toplama olanağı tanıyarak, diledikleri büyük Web tarayıcısından e-postalarını, sesli postalarını, anlık iletilerini, SMS mesajlarını ve çok daha fazlasını takip etmelerini sağlıyor. Outlook Web Access sayesinde Web üzerinde zengin bir Outlook deneyimi elde eden kullanıcılar, her gün aryan mesaj yığınlarını yönetebilecek, iletişimlerini sadece bağımsız mesajlar olarak değil, toplu diyaloglar halinde görüntüleyebilecekler.


Çalışma ortamı iletişimlerinin yalnızca e-posta iletiminden ibaret olduğu günler çok geride kaldı. Exchange 2010, çevrimiçi/çevrimdışı verileri görüntüleyerek, kullanıcıyı ulaşmak istediği kişinin bilgisayar başında olup olmadığı konusunda bilgilendiriyor; bu sayede kullanıcılar haberleşme için e-posta mı, telefon mu, SMS mi yoksa anlık ileti mi kullanmaları gerektiğine karar verebiliyor, bunların tümünü Outlook Web Access kullanarak yapabiliyor. Kullanıcı şimdi kendisine en uygun iletişim yöntemini tercih edebiliyor, kendisine gönderilen mesajların tümüne tek bir konumdan erişerek kolay iletim, arşivleme ve arama elde ediyor.



İşlev Tanımları


Diyalog Görünümü (Conversation View): İletilerin tek bir diyalog halinde bir araya toplandığı yeni diyalog görüntüleme özelliği sayesinde kullanıcılar, en yeni iletilerin ve yanıt zincirlerinin hangileri olduğunu çok kısa sürede tanıyabiliyorlar. Bireysel e-posta iletileri posta kutusundaki farklı klasörler altında saklanıyor bile olsa diyalog görünümü her zaman muhafaza edilir. Bütün bir ileti grubu üzerinde tek bir diyalog olarak işlem olanağı sağlar; iletiler bir bütün olarak yönetilebilir, yok sayılabilir, aktarılabilir ya da silinebilir. Bir diyalogu silmiş ya da yoksaymış olsanız bile, bu eski diyaloglara bağlı yeni iletiler otomatik olarak diyalogu yönlendirmiş olduğunuz klasöre aktarılacaktır.


Geniş Çaplı Tarayıcı Desteği: Kullanıcılar Internet Explorer 7+, Firefox 3+ ve Safari 3+ ile aynı üstün Outlook Web Access Premium deneyimini yaşayabilirler. Şimdi kurumunuzda hangi büyük Web tarayıcısı destekleniyor olursa olsun, kullanıcılarınız üstün Outlook Web Access deneyimini istedikleri gibi yaşamaya devam edecekler.


Tek Sayfalı İleti Görüntüleme: Outlook Web Access 2010 kullanımında artık sayfalar yer almıyor. Tüm iletiler tek bir sayfada gösteriliyor ve klasör ne kadar büyük olursa olsun, sayfalar arasında ilerlemek için bir sonraki sayfaya tıklamak zorunda kalmadan, yalnızca sayfayı aşağı kaydırarak tüm iletilerinizi görebiliyorsunuz. Kullanıcılar artık iletilerine daha verimli bir şekilde erişim sağlayabilir ve aradıkları iletişimleri bulmak üzere diyaloglar üzerinde arama yürütebilirler.


E-Posta Adresi Önbelleği: Son alıcılara ait e-posta adreslerinin depolandığı Nickname Cache sayesinde kullanıcılara, yeni bir adres girilirken “önerilen isim listesi” sunularak, e-postanın çok daha kısa sürede tespit edilmesi sağlanıyor. Otomatik olarak doldurulan bu liste, kullanıcı alıcı ismindeki harfleri girdikçe daraltılıyor. Ayrıca liste, hem Outlook Web Access hem de Outlook Mobile’dan son gönderilen e-posta iletilerinin alıcılarından meydana gelen birleşik bir önbellek barındırıyor.


Filtreler: İçeriğinde sık kullanılan seçenekler barındıran bir açılır menü ile, filtreleri uygulamak şimdi çok daha kolay.


Arama: Outlook Web Access’te arama yetkinlikleri şimdi gelişmiş sorgularla çok daha güçlü. Kullanıcı "kimden:", "kime:", "ek:" ve benzeri pek çok arama dizisini kullanarak filtreleme kriteri belirtebiliyor, hedeflediği iletileri çok daha kolay bulabiliyor. Ayrıca tek bir tıklamayla sık kullanılan aramalar kaydedilebiliyor, kaydedilen aramalara erişim sağlanabiliyor; bilgilere çok daha hızlı erişim sağlanıyor.


Paylaşılan Takvim ve Kişiler Listesi Öğelerinin Görüntülenmesi: Exchange Server 2010’de Outlook Web Access sayesinde kullanıcılar, paylaşılan takvim ve kişiler listesi öğelerini görüntüleyebiliyor, kurumdan ya da dışından kişilerin programlarını kontrol edebiliyor, ne zaman uygun durumda olduklarını öğreniyorlar.


Durum Bilgisi Görüntüleme/Ayarlama: Outlook Web Access dahilinde kullanıcının “kişiler” listesi renkli göstergelerle belirtiliyor, kullanıcı aradığı kişinin sohbet için uygun durumda olup olmadığını kolaylıkla anlıyor. Bu durum (presence) bilgisi sayesinde kullanıcı, istediği bilgiye anında ulaşmak için hangi iletişim aracını kullanmanın daha uygun olacağını biliyor. Bu özellikle kullanıcı yalnızca başkalarının durumunu görmekle kalmıyor, aynı zamanda ağ üzerinde kendi durumunu da belirleyebiliyor, başkalarını sohbet için uygun durumda olup olmadığı konusunda haberdar edebiliyor.


Anlık İleti Sistemi (IM): Outlook Web Access kapsamında şimdi istemci dahilinden kullanılabilecek bir anlık ileti işlevselliği yer alıyor. BT yöneticileri şimdi isteğe göre bu platformu Office Communications Server’a (kurum içi ağ üzerinden) veya Windows Live Messenger’a (Internet üzerinden) bağlamayı tercih edebiliyor. Diğerlerinin durum göstergelerinden faydalanarak kurum çalışanları, ihtiyaç duydukları anda kısa sürede karar vererek, bir e-posta mı gönderilmeli yoksa daha hızlı yanıt almak için kısa bir anlık ileti mi atılmalı kısa sürede belirleyebiliyorlar.


Metin Mesajı (SMS) Senkronizasyonu: Exchange ActiveSync®sayesinde şimdi, Outlook ve Outlook Web Access üzerinden SMS mesajları gönderilebiliyor ve alınabiliyor. EAS yoluyla kullanıcının mobil cihazına gönderilen, “gelen mesajlar”, hem normal SMS mesaj konumundan, hem de e-posta gelen kutusundan görüntülenebiliyor.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:56

Paylaş: