Forum

Mobil Cihazlar Exch...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mobil Cihazlar Exchange Server 2010

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33006
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Mobil e-posta kullanımı ve iletişim, günümüzde çok sayıda işletme ve çalışan için bir yaşam biçimi haline geldi. Ancak böyle bir ortamda BT yöneticilerinin, bir tarafta ileti sistemlerine erişimi devam ettirirken, diğer tarafta da ilk bakışta buna ters düşüyor gibi gözükse de, verilerini muhtemel mobil cihaz kayıplarına veya hırsızlıklarına karşı koruma görevini sürdürmeleri gerekecektir.


Exchange Server 2010 ile mobil kullanıcılar, ileti sistemlerine gerçek anlamda evrensel bir gelen kutusu üzerinden, metin (SMS) mesajları, sesli postalar ve kaydedilmiş anlık ileti (IM) diyaloglarına erişebilmektedir.


Bir engelle/izin ver listesiyle BT yöneticileri, ağlarına bağlanan cihazlar üzerinde kontrol sahibi olabiliyor. Bu liste sayesinde ileti sistemine ait verilere yalnızca onay verilen cihazların bağlanması garanti altına alınırken, aynı zamanda geniş kapsamlı bir Exchange ActiveSync ®etkin cihaz ağı da sunulmaktadır.


Exchange Server 2010 ile sunulan mobil erişim sisteminin en iyi kısmı, tüm erişim ağına Exchange dahilinden erişilebiliyor olmasıdır. Mobil erişim için herhangi bir üçüncü parti sağlayıcısından istemci erişim lisansları ve ilave sunucular satın almanıza gerek olmayacağı gibi, bağımsız ek bir sistem yönetmeniz de gerekmeyecektir.



İşlev Tanımları


Diyalog Görünümü: İletilerin tek bir diyalog halinde bir araya toplandığı yeni diyalog görüntüleme özelliği sayesinde kullanıcılar, en yeni iletilerin ve yanıt zincirlerinin hangileri olduğunu çok kısa sürede tanıyabiliyorlar. Bireysel e-posta iletileri posta kutusundaki farklı klasörler altında saklanıyor bile olsa diyalog görünümü her zaman muhafaza edilir. Bütün bir ileti grubu üzerinde tek bir diyalog olarak işlem olanağı sağlar; iletiler bir bütün olarak yönetilebilir, yok sayılabilir, aktarılabilir ya da silinebilir. Bir diyalogu silmiş ya da yoksaymış olsanız bile, bu eski diyaloglara bağlı yeni iletiler otomatik olarak diyalogu yönlendirmiş olduğunuz klasöre aktarılacaktır.


Serbest/Meşgul Zaman Arama: Exchange ActiveSync sayesinde kullanıcılar şimdi herhangi bir kişinin, meşgul olup olmadığını takviminden takip edebiliyor. Doğrudan kullanıcının istediği irtibat kişisinden alınan bilgilerle, gösterilen bir serbest/meşgul zaman çizelgesi sayesinde kullanıcılar, ilgili irtibat kişisinin bir arama ya da toplantı için uygun zamanı olup olmadığı konusunda fikir sahibi olabiliyor.


E-Posta Adresi Önbelleği: Son alıcılara ait e-posta adreslerinin depolandığı Nickname Cache – E-posta Adresi Önbelleği sayesinde kullanıcılara, yeni bir adres girilirken “önerilen isim listesi” sunularak, e-postanın çok daha kısa sürede tespit edilmesi sağlanıyor. Otomatik olarak doldurulan bu liste, kullanıcı alıcı ismindeki harfleri girdikçe daraltılıyor. Ayrıca liste, hem Outlook Web Access hem de Outlook Mobile’dan son gönderilen e-posta iletilerinin alıcılarından meydana gelen birleşik bir önbellek barındırıyor.


SMS Sync: Exchange ActiveSync sayesinde şimdi, Outlook ve Outlook Web Access üzerinden SMS mesajları gönderilebiliyor ve alınabiliyor. EAS yoluyla kullanıcının mobil cihazına gönderilen, “gelen mesajlar”, hem normal SMS mesaj konumundan, hem de e-posta gelen kutusundan görüntülenebiliyor.


Yanıtlama Durumu (Reply State): Bu simge güncellemesi sayesinde “O e-postaya yanıt vermiş miydim?” sorusu tarih oluyor. Artık Outlook yoluyla yanıtlamış olsanız bile, bir e-postayı yanıtlayıp yanıtlamadığınızı ya da iletip iletmediğinizi yalnızca mobil cihazınızdaki simgeye bakarak anlayabiliyorsunuz.


Yüklenebilir istemci: E-posta işlevselliğini yükseltmek için artık telefonlarınızı yenilemeniz gerekmeyecek. Exchange Server’a ait yeni özelliklerden, Windows Mobile 6.1 veya daha yeni bir sürüm barındıran tüm mobil cihazlarda faydalanılabilir. Exchange Server kullanıcıları, indirecekleri Outlook Mobile güncelleştirmesiyle, kullanmakta oldukları cihazların en yeni Exchange ActiveSync sürümüyle sağlanan tüm avantajlardan faydalanabilmesini sağlayabilirler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:55

Paylaş: