Forum

Birleşik Mesajlaşma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Birleşik Mesajlaşma ve Sesli Posta Exchange Server 2010

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Yıllarca yerinde saydıktan sonra iletişim teknolojisi değişmeye başladı ve bu değişim hâlâ bütün hızıyla sürüyor. Mobil çalışanları için sesli posta yönetimi konusunda daha etkili yöntemler sunmak üzere çaba gösteren kurumların sayısı giderek artıyor. Birleşik iletişim sistemine güvenli ve bildik bir yapı aracılığıyla erişimi temin etmek, böylelikle verimliliği en yüksek düzeye taşıyarak yönetim giderlerini azaltmak, giderek daha yoğun bir şekilde BT Yöneticilerine ait görevler arasında yer almaya başladı.


Bir tarafta bu talebi karşılamak, diğer tarafta maliyetleri azaltmak adına Exchange Server 2010, geleneksel sesli posta sistemleri üzerinde benzeri görülmemiş bir esneklik sunuyor; e-posta ve sesli posta platformlarını tek bir gelen kutusunda bir araya getirerek günlük verimliliği artırıyor. Birleşik Mesajlaşma sayesinde kullanıcılar bunlara ek olarak, bir telefon, bilgisayar ya da mobil cihaz kullanarak diledikleri bilgilere erişebilmek için benzersiz ve güçlü yeni yöntemlerden faydalanabiliyorlar.



Exchange Server 2010 Birleşik Mesajlaşma sizin için aşağıdaki ayrıcalıkları sunuyor:




  • Sesli Posta Önizleme (Sesten Metine Çevrim) yetenekleri sayesinde sesli postalarınızı aldığınız anda inceleyebilecek, bir telefon ya da bilgisayar hoparlörünüz olmasa da sesli postalarınızı takip edebileceksiniz. – Yalnızca belirli lisanlar.



  • Sesli postanız ve e-posta sistemlerinizin tek bir platform üzerinden yönetimi. Son kullanıcıların bireysel arama aktarma seçenekleri ve kişiselleştirilmiş karşılama mesajları oluşturmalarına olanak tanıma.



  • Birleşik mesajlaşmanın kodlanabilir komutlar kullanılarak yönetilmesi ve bu şekilde kişiselleştirilebilir iş akışlarının kolaylıkla oluşturulabilmesi.



  • Kuruma ait ihtiyaçları karşılayacak yüksek düzeyde kullanılabilir ve güvenilir Birleşik Mesajlaşma altyapılarının oluşturulması.



  • Telefonunuzda yanan Message Waiting Indicator (Mesaj Bekletme Göstergesi) yoluyla yeni bir sesli posta iletisi geldiğinin bildirilmesi.



İşlev Tanımları


Sesli Posta Önizlemesi (Voice Mail Preview): Exchange Server 2010 sayesinde sesli posta iletilerinizin birinden diğerine geçiş görevi çok daha zahmetsiz hale gelecek. Exchange Server 2010 sesten metine çeviri (speech-to-text translation) özelliği sayesinde kullanıcı, ses kayıtlarının içeriğini de yazılı bir e-posta iletisi gibi okuyabiliyor. Dahası, bu sesli iletiler eğer Microsoft Office Outlook 2010 kullanılarak açılıyorsa, sesli postaya ait metnin önizlemesi üzerinden işlem de yapılabilecek. Mevcut isimler, kişiler ve telefon numaraları ikonlarla gösterilecek; bu ikonlar yardımıyla kullanıcı, yeni kişi ekleyebiliyor, Office Communicator kullanarak çağrı gerçekleştirebiliyor veya e-posta gönderebiliyor. Ses üzerinde dilediğiniz bölüme geçmenizi kolaylaştırmak için hazırlanmış yapısıyla, metin üzerine tıklandığında sesli posta bu kelimeye atlayacak ve oynatmaya bu kelimeden devam edecektir. (Sesten metine çeviri yalnızca belirli lisanlar için geçerlidir.)


Korumalı Sesli Posta:İletilerin yetkisiz dağıtılması sorunu konusunu çözmek amacıyla Exchange Server 2010, ileti içeriğinin güvenliğini temin ediyor; böylece hangi kullanıcının bu içeriğe erişim sağlayabileceğini belirleme ve yetki verilen kişilerin bu içerik üzerinde hangi işlemleri yürütebileceklerini tespit etme olanağı tanıyor. Exchange Server 2010, Active Directory Rights Management Services kullanarak, gönderen tarafından (iletiyi özel olarak işaretleyerek) veya yönetim ilkeleri ile belirlenen sesli iletiler üzerinde Do Not Forward – İletme Engellemesi uygulanmasına olanak tanır. Hangi posta istemcisi kullanılıyor olursa olsun, bu özellik sayesinde korumalı sesli postaların, yetkisiz kullanıcıya oynatılabilir bir yapıda iletilmesi engellenmiş olur.


MWI, İleti Bekletme Göstergesi (Message Waiting Indicator):Kullanıcı, yeni/okunmamış sesi postanın varlığını, desteklenen bir masa telefonu üzerinden yanan bir ışıkla görebilir; ayrıca bu sesli postaların kaç tane olduğu bir sayaçtan öğrenebilir. Buna ek olarak kullanıcı, metin ileti bildirimi hesaplarını yapılandırarak, SMS ile sesli posta önizlemesine ait içeriği alabiliyor.


Otomatik Karşılama (Auto Attendant): Genellikle kullanıcı bir kurum dahilindeki başka bir kişiyi ararken, bu kişinin uzantısı veya telefon bilgilerinden kesin olarak emin olamıyor. Exchange Birleşik Mesajlaşmanın sunduğu Auto Attendant özelliği sayesinde kullanıcı, bir kurumu ararken ulaşmak istedikleri kişiyi kolayca bulabiliyor. Bunun için menü yapısında ilerlemek üzere telefon tuşlarına tıklamak veya sözlü girişler kullanmak yeterlidir; ardından istenen kullanıcıya doğrudan arama gerçekleştirilir, ya da önce kullanıcı tespit edilir, ardından bu kullanıcıya bir arama gerçekleştirilir. Auto Attendant sayesinde kullanıcıya aşağıdaki özellikler tanınır:





  • Arayanlar için kişiselleştirilebilir bir menü seti oluşturma



  • Bilgilendirme karşılamalar, iş saati karşılamaları, iş saati harici karşılamalar, tatil programları belirleme



  • Kuruma ait dizin üzerinde nasıl arama yapılacağı ve bir kullanıcının uzantısına nasıl bağlanılacağının tarif edilmesi



  • Harici kullanıcıların operatöre arama gerçekleştirebilmesi


Çağrı Yanıtlama Kuralları:Birleşik Mesajlaşma sayesinde kullanıcılar, çağrı akışları üzerinde daha fazla denetim sahibi olabiliyorlar. Bir satış görevlisi için bunun anlamı, kendisine cep veya ev telefonundan ulaşılmak yerine, önemli bir satış potansiyelinin sesli postasına gönderilmesidir. Çağrı Yanıtlama Kuralları sayesinde arayanlar bir sesli posta iletisi bırakmaya ek olarak, kişisel karşılamalardan, Find-Me özelliğinden ve arama transferi seçeneklerinden faydalanabilirler. Dahası bu kurallar için “koşullar” (arayan kimliği, günün belirli bir zamanı ve Exchange uygun/meşgul durumları) da kullanılabilir. Bu şekilde son kullanıcılar, telefon yoluyla ne zaman ve nasıl ulaşılmak istedikleri hakkında daha yüksek denetim sahibi olacaklar.


Outlook Voice Access: Kullanıcılar artık sadece telefonlarının tuşlarını kullanarak ya da ses komutlarıyla, Gelen Kutularına erişebilecekler. Bu sayede kullanıcılar, bilgisayarının başında olmadığında veya internete bağlı bir cihazı kullanmadığında yine de posta kutusuna dilediği her konumdan erişebiliyorlar. Artık kullanıcılar ne toplantıya geç kalma endişesi duyacak, ne de seyahat ederken bağlantı kesilmesi sorunu yaşayacaklar; diledikleri zaman posta kutularına anında arama gerçekleştirerek takvimlerini, kişiler listesini ve e-posta iletilerini düzenleyebilecekler.


Dil Desteği: E-posta ve sesli posta iletileri üzerinden kendi dil ve diyalektlerini kullanarak işlem yapabilecek kullanıcıların sayısı şimdi çok daha fazla. Sunduğu geniş kapsamlı dil desteği ağıyla Exchange Server 2010 artık 16 dilde kullanım özgürlüğü sunuyor. Bunlar arasında İngilizce’nin üç farklı diyalekti ve bunlara ek olarak Mandarin Çincesi, Kanton Çincesi, İspanyolca ve Fransızca için Avrupa ve Kuzey Amerika versiyonları, bazı diğer Avrupa dillerine ait diyalektler yer alıyor.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 13:54

Paylaş: