Forum

ctl dosyalarını nas...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ctl dosyalarını nasıl açabilirim.

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
872 Görüntüleme
(@fixrankcom)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

Bir tekstil işi yapıyoruz. Polonyada çalıştığımız firmalardan biri ctl adlı dosyalar gönderdi.
Ana klasörde "login.ctl" var ve klasör daha var bunların isimleri "data" ve "param" bu iki klasördede ctl,mar,mex,mod,ord,pce,par adlı dosyalar mevcut. Bunları nasıl görüntüleyebilirim.

 Araştırdığım karadıyla Oracle fırmasının gelıstırdıgı Database programıyla olusturulmus, ama nasıl görüntüleyebileceğimi bulamadım.

 Yardımcı olursanız çok makbule geçer, saolun.

 
Gönderildi : 08/03/2009 23:01

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Ufak bir araştırma yaptım ve http://extension.informer.com/ctl/  burada belirtildiği üzere bu bir VB ile programlanmış ancak exe haline getirilmemiş. Örnek program kodlarını andırmaktadır. Sisteminize VB yükleyerek deneyebilirsiniz. Ancak kesin emin olmak için size bu dosyayı gönderen firmadan bu programın nasıl çalıştığını öğrenmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

 
Gönderildi : 09/03/2009 13:55

(@fixrankcom)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Visual Basic açmadı malesef. Oracle ile ılgılı oldugunu sanıyorum. Program onlarda çalısıyormus ama nasıl çalıstıgı konusunda bilgi veremıyolar, programın adını bile bılmıyolar yani 🙂

 

 

 
Gönderildi : 10/03/2009 13:28

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Bir mesajımda dosya uzantılarından hangi program ile çalıştığını bulan bir program vardı onunla bir bakınız lütfen. Karşı taraf ne olduğunu söylemiyorsa bilindik bir uzantı olmayınca çok zor bulunur.


Bu linkten ilgili program ve kullanımı hakkında kısa bilgi edinebilirsiniz: http://www.cozumpark.com/forums/thread/81395.aspx

 
Gönderildi : 11/03/2009 01:36

(@ugurinal)
Gönderiler: 145
Estimable Member
 

Merhaba,


ctl uzantılı dosyalar oracle veritabanında kontrol dosyası olarak kullanılır ve veritabanının fiziksel yapısı ile ilgili bilgileri içerir ve veritabanının açılması için gereklidir. Her açılış kapanışta bu control dosyaları mevcut SCN numaraları ile güncellenir ve zaten dosyayı gönder-başka yerde kur tarzında kullanılmaz. Yani Oracle veritabanınızda size gönderilen başka bir veritabanına ait ctl dosyasının işleme sokulması mümkün değildir (zaten genelde control01.ctl,control02.ctl,control03.ctl gibi isimlerdedir standart olarak login.ctl yerine).


Bu dosyaların Oracle veritabanınından ziyade sizin kullandığınız program kodları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. par uzantılı dosyaların Borland editörlerinde açılır program kod dosyaları olduğunu biliyorum. Bence bu tür editör programlar kullanarak yada tekstil sektöründe kullanılan programları yapanlar ile görüşerek sorununuzu çözebilirsiniz diye düşünüyorum...


İyi günler,

 
Gönderildi : 11/03/2009 22:15

(@huseyinyilmaz2)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

http://filext.com/    açamadığınız yada hangi programla açmanız gerektiğini bilmediğiniz dosya uzantılarını bu site yardımıyla hangi program ile çalıştığını öğrenebilirsiniz . tam anlamıyla olmasada kısmen faydalı olabilir.

 
Gönderildi : 14/03/2009 20:21

(@adnanlutfuoglu)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Merhaba,


 bahsetiğin uzantılar gerber accumark programının oluşturduğu kalıp, model dosyalarının uzantılarıdır eğer açmak istersen accumark programının 7,6 ya da 8.xx versiyonlarından birini kullanman gerekiyor.

 
Gönderildi : 15/05/2009 19:01

Paylaş: